Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Indonēzijas policija sagūstījusi valstī vismeklētāko teroristu līderi

LETA, 13.06.2007. 13:40

Indonēzijas policija trešdien apstiprināja, ka sagūstījusi ar "Al Qaeda" saistītā radikālā islāmistu grupējuma "Jemaah Islamiyah" militāro līderi.
Indonēzijas policija sagūstījusi valstī vismeklētāko teroristu līderi
"Jemaah Islamiyah" ir atbildīgs par sprādzieniem kūrortsalā Bali un citiem uzbrukumiem Rietumu mērķiem.

Indonēzijā visvairāk meklētais par terorismu aizdomās turētais Abu Dudžana tika sagūstīts savā paslēptuvē sestdien Centrālās Javas provincē policijas pretterorisma vienības reida laikā, preses konferencē sacīja nacionālās policijas pārstāvis ģenerālinspektors Sisno Adivinoto.

Policija preses konferenci sasauca trešdien, pēc tam, kad pasaules medijos sāka parādīties ziņas, ka Dudžana ir sagūstīts.

Pēc Adivinoto teiktā, varas iestādes sākumā nav aptvērušas, ka sagūstījušas Dudžanu, kurš bēgšanas laikā tika sašauts kājā, un tas atklājies tikai pēc DNS un pirkstu nospiedumu pārbaudes.

Sākumā policisti domājuši, ka sagūstījuši vienu no viņa galvenajiem palīgiem.

"Pēc izmeklēšanas, DNS paraugu un pirkstu nospiedumu paņemšanas un citām zinātniskām procedūrām atklājās, ka tas ir Abu Dudžana," sacīja Adivinoto.

Policija izlēmusi uzreiz nepasludināt viņa sagūstīšanu, jo pēc tam sestdien un svētdien veikusi vēl vairākus reidus Centrālajā Javā un Džokjakartā, kuru laikā arestēti septiņi aizdomās turēti Dudžanas šūniņas locekļi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV