Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Norvēģijā atrasta pasaulē garākā pienene

LETA, 13.06.2007. 17:55 | komentāri (4)

Vienpadsmit gadus vecais norvēģis Bjērns Magne Heuge, iespējams, iekļūs savā iemīļotajā Ginesa pasaules rekordu grāmatā, jo atradis pasaulē garāko pieneni, raksta avīze "Aftenposten".
Norvēģijā atrasta pasaulē garākā pienene
Norvēģijas rietumu Hordalanes apgabala Klēves pilsētas iedzīvotājs Bjērns Magne pamanījis neparasto augu svētdien pastaigas laikā pa mežu kopā ar māti.

"Tā atradās nedaudz ēnā un droši vien izstiepusies, lai tiktu saules gaismā," vienpadsmit gadus vecais pienenes atradējs pastāstīja laikraksta "Bergens Tidende" interneta lapai.

Viņa māte Nina laikrakstam "Aftenposten" pastāstīja, ka viņas dēls ir kaislīgs Ginesa pasaules rekordu grāmatas lasītājs un 2005.gada grāmatā pamanījis, ka garākā reģistrētā pienene ir 100 centimetrus gara un atrasta Upsalā, Zviedrijā, 2003.gadā.

Nina uzskata, ka auksts pavasaris un karstā vasara radījuši perfektus apstākļus pieneņu augšanai. Viņa sazinājusies ar izdevniecību "Schibsted", kas izdod rekordu grāmatu norvēģu valodā, un noskaidrojusi, ka līdz šim nav bijis neviens pieteikums, kas pārspētu Upsalas pieneni.

Ģimene nodrošinājusi, lai augu redzētu divi neatkarīgi liecinieki - Klēvheimas skolas direktors Turids Tvets un vietējās avīzes "Strilen" žurnālists Juns Hjore, un varētu apstiprināt, ka tas bijis 108 centimetrus garš.

Tam vajadzētu atbilst Ginesa pasaules rekordu grāmatas prasībām un dot vietu Bjērna Magnes vārdam grāmatas lappusēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV