Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Lieliskas tiešraides Latvijas Radio 3 - Klasika

Ilze Vasermane, 16.01.2009. 13:07

Atzīmējot romantisma ģēnija Fēliksa Mendelszona 200.dzimšanas dienu. Latvijas Radio 3 –Klasika, sadarbībā ar Eiroradio, piedāvās vairākas izcilā komponista mūzikas koncertu tiešraides.

Svētdien, 1.februārī, plkst. 12:00 Gewandhaus kvartets un pianiste Margarita Hēenrīdere ar kamerpriekšnesumiem startēs Mendelsona mājā Leipcigā, bet plkst. 13:00 izcilā skaņraža sakrālā mūzika skanēs tiešraidē no Leipcigas Sv. Toma baznīcas. Jau  plkst. 14:00 Latvijas Radio 3 pieslēgsies koncertam Berlīnes Konzerthaus zālē, kur tiks atskaņots slavenais mi minora vijoļkoncerts un koncertuvertīra Hebrīdi. To izpildīs Drēzdenes Valsts kapela un vijolnieks Nikolajs Znaiders.

Savukārt plkst. 15:00 Klasika visus interesentus radio tiešraidē un klātienē aicinās uz kamermūzikas koncertu Latvijas Radio 1.studijā, stundu garā programmā muzicēs Rīgas saksofonu kvartets: Gints Pabērzs, Artis Sīmanis, Ainārs Šablovskis un Arvīds Kazlausks. Programmā - Greiema Fitkina, Gabriela Džeksona, Nika Gothama, Astora Piacollas skaņdarbi. Šis koncerts top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV