Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Meklē jaunās zvaigznes

Sigita Paula Cepleviča, 27.01.2009. 18:47

Jau astoto gadu  Latvijas lielākajās pilsētās norisināsies Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss „Jaunās zvaigznes”. Šogad konkurss tiek veltīts latviešu pop un rokmūzikai, kas radīta neatkarīgās Latvijas laikā (no 1991.gada). Pieteikšanās konkursam jau ir sākusies.

Konkurss norisināsies trīs kārtās – pirmās kārtas labākie dalībnieki tiks izvirzīti uz otro kārtu jeb Novada koncertu. Pirmās atlases kārtas norisināsies Liepājā, Valmierā, Ogrē,  Madonā, Ludzā, Rīgā, Dobelē, Jelgavā, Cēsu rajonā, Rīgas rajonā. Dalībniekiem, kas izvirzīti uz otro kārtu, jābūt sagatavotai vēl vienai dziesmai, kas nav izpildīta jau pirmajā kārtā. No otrās kārtas labākie priekšnesumi tiks izvirzīti finālkoncertam, kas notiks 21. maijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, kur dalībnieki uzstāsies divās vecuma grupās – bērnu un jauniešu.  Konkursa žūrijā un viesu vidū būs gan  populāri skatuves mākslinieki kā arī žurnālisti un mūzikas speciālisti. Fināla koncertu filmēs TV, un konkursa uzvarētāji saņems lieliskas balvas – ceļojumus, datorus, fotosesijas, iespēju mācīties Latvijas Kultūras koledžā budžeta grupā un citas lieliskas balvas.
 
Konkursā var piedalīties bērni un jaunieši no 6 līdz 25 gadu vecumam. Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem jasagatavo viena dziesma no latviešu pop un rokmūzikas, kas radīta neatkarīgās Latvijas laikā, jāaizpilda anketa un jānosūta tā uz sekojošo adresi: info@jaunaszvaigznes.lv vai Kr.Valdemāra iela 39-24, Rīga, LV-1010. Pieteikuma  anketa un plašāka informācija atrodama konkursa mājaslapā www.jaunaszvaigznes.lv. Konkursu organizē biedrība „Svētki & Festivāli”, sadarbībā ar Latvijas Radio.

Pateicoties konkursa direktorei, producentei, komponistei, dziedātājai un kultūras pasākumu organizatorei Lailai Ilzei Purmalietei, no konkursa „Jaunās zvaigznes” ir izveidojies arī  „Jaunais Zvaigžņu Teātris”. Labākajiem konkursa dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties L.I.Purmalietes mūziklos kopā ar profesionāliem māklsiniekiem un gūt skatītāju atzinību. Katru gadu tiek atrasti jauni talanti un iestudēti jauni mūzikli. VEF kultūras pilī skatītājus priecējuši tādi mūzikli kā „Viens pats Ziemassvētkos 1”, „Viens pats Ziemassvētkos 2”, „Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti”, „Robins Huds” un „3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV