Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

FOTO: "COSS MOSS 3019" klubā "Melnā Piektdiena"

Evita Bandere, 31.01.2009. 21:24 | komentāri (6)

Piektdienas vakarā klubs „Melnā Piektdiena” pulcēja ļaudis, kuriem uz zemes kļuvis par šauru, un tos, kuri nebaidās atdoties eksperimentālās mūzikas valdzinājumam. Jā, tieši atdoties, jo eksperimentālā mūzika neļaujas kompromisam. Pāris cilvēki bija ļāvušies ‘dress kodam’, ierodoties kosmonautu atribūtikas bruņojumā.
FOTO: "COSS MOSS 3019" klubā "Melnā Piektdiena"

Galerijas:

Vai kosmosā ir gaisma?  Šāds jautājusms iezogas prātā, ierodoties „Melnajā Piektdienā” neilgi pēc kluba atvēršanas, kad pa skatuvi vēl rosās mūziķi un līdz ideālam lūko „pievilkt” savus instrumentus. Kluba plašumi liedz iespēju uz aci izmērīt sarīkojuma rentabilitāti, tomēr, pēc pailgas gaidīšanas sākoties pirmajam priekšnesumam kolektīva „Solaris” izpildījumā, no tumšajiem kaktiem skatuves priekšā sarodas pakrietns postroka un postmetāla atbalstītāju pūlis. Dažs ritmiski ar kāju piesit takti, dažs purina matus, dažs vienkārši bauda lēno un šķietami pārdomāto „Solaris” eksperimentālās mūzikas programmu, kas nu ir papildināta arī ar vokālu.

Ja „Solaris” uzstāšanās brīdī laiks apstājas, tad „Tesa” rada diametrāli pretēju iespaidu, raisot izbrīnu par negaidītajiem pulksteņa rādītāju pārlēcieniem. Šoriez izpaužoties pilnībā ar bundzinieka iekliedzieniem mikrofonā, vīri tumsas aizsegā dodas muzikālā ceļojumā, raujot līdzi dominējošajā melnajā krāsā tērpto publiku, kas atbalstoši aizpilda pieticīgos priekšnesuma klusuma mirkļus.

Pārsteidzošs saviļņojums pārņem brīdī, kad skatuviskās funkcijas sāk pildīt trio „D.S.” no Lietuvas. Atskaņojot progresīvu instrumentālo postroku, budzinieks demonstrē krietnu meistarību, lietā liekot visas rokas un kājas, kas rezultātā rada sen nedzirdētu, konsekventu metriskās pulsācijas vienību virkni. Arī ģitāristi ir uzdevumu augstumos un savā sniegumā iemieso noskaņas, kas, iespējams, dzirdamas kosmosā.

Kamēr vakara smagākā blice „Frailty” krāmējas pa skatuvi, pazūd skaņa un telpu pārņem vien romantiski no mobilajiem telefoniem izstaroti gaismas kūlīši. Ir pazudusi elektrība, kas nevilšus atsauc atmiņā pagājušās vasaras piedzīvojumu kādā festivālā, kur vīri no „Soundarcade” tā arī savu gongu neiedarbināja nepietiekamās elektrības padeves dēļ. Šoreiz gan lieta ir nopietnāka, sarežģījumus sagādājot ne vien klubam, bet veselam kvartālam. Meitenes garderobē zina stāstīt, ka situācija varētu atrisināties desmit minūšu laikā. Ar kolēģi neļaujamies šai progresīvajai domai un krietni uzlādējušies dodamies projām.

Kā „Failty” bundzinieks Lauris dienu vēlāk stāsta, elektroenerģijas padeve atjaunojusies stundu vēlāk un koncerts ar „Frailty” un „The Black Tea” turpinājās un beidzās uzcītīgāko klausītāju pavadībā. Šķiet, tovakar kosmoss flirtēja ar Zemi...

Foto: Vladislavs Punculs

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV