Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Jolanta Gulbe un "Mirage Jazz Orchestra" koncertēs "SUNNY TERRACE"

Indulis Dzenītis, 04.02.2009. 15:03

13. februārī pl. 21:00 Europa City Hotel džeza zālē "SUNNY TERRACE" norisināsies džeza mūzikas izpildītājas Jolantas Gulbes un "Mirage Jazz Orchestra" koncerts.
Jolanta Gulbe  un "Mirage Jazz Orchestra" koncertēs "SUNNY TERRACE"

Jolanta Gulbe ir viena no profesionālākajām un eksotiskākajām latviešu dziedātājām ar spēcīgu, tembrāli bagātu balsi. Apguvusi gan akadēmisko dziedāšanu, gan soul un latin jazz dziedāšanas manieri, viņa ir viena no retajām bossa nova stila mūzikas izpildītājām Baltijā. Tieši bossa nova ir viens no Jolantas iemīļotākajiem mūzikas stiliem, kurš ļāvis muzicēt kopā gan ar puertorikāņu izcelsmes ģitāristu Neff Irizarry un somu trompetistu Jukka Eskola, gan brazīliešu ģitāristu Braz Luiz Lima, igauņu saksofonistu Villu Veski un citiem māksliniekiem. Jolanta Gulbe sadarbojusies ar vadošajiem Latvijas populārās mūzikas izpildītājiem un autoriem. Deviņdesmitajos gados kopā ar Laimu Vaikuli koncertējusi lielākajās ASV, Izraēlas, Krievijas pilsētās. Sadarbībā ar slaveno saksofonistu Denisu Paškeviču un "Riga Groove Electro" koncertprojekta Balticness ietvaros koncertējusi prestižos džeza klubos valstīs ap Baltijas jūru: Igaunijā, Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Vācijā, Norvēģijā, Dānijā, Lietuvā, Islandē u.c. .Paralēli aktīvai darbībai ierakstu studijās un koncertos

„Mirage Jazz Orchestra” aktīvi sevi pieteica 2004. gada janvārī. To dibinājuši džeza mūzikas mākslinieki – trombonists Lauris Amantovs un saksofonists Deniss Paškevičs. Lauris Amantovs ir beidzis džeza mūzikas studijas Klaipēdas universitātē, skolojies pie slavenā džeza trombonista Jiggs Whigham. Viņa sapnis vienmēr ir bijis izveidot savu profesionālo bigbendu. Deniss Paškevičs, kas iemantojis klausītāju atzinību kā grupas "Time After Time" solists, ir pieredzējis džeza mūziķis, kas aktīvi muzicē Latvijā un ārvalstīs – 10 dažādu džeza grupu dibinātājs un vadītājs, izveidojis arī trīs starptautiskus džeza sastāvus kopā ar Brian Melvin, Rio Kawasaki, Nick Ali, Brownmann Can un citiem; viens no pirmās džeza mūzikas izdevniecības Latvijā dibinātājiem un mūzikas producents.
 
Īpaši nozīmīga radošā sadarbība orķestrim ir izveidojusies ar komponistu, trompetistu un aranžētāju Gunāru Rozenbergu. Tieši viņa speciāli „Mirage Jazz Orchestra" rakstītie aranžējumi piešķir orķestrim īpašu skanējumu. Gunāra žilbinošais trompetes spēles veids ir saviļņojis klausītājus ne vien Eiropas valstīs, bet arī džeza dzimtenē ASV. 80. gados Gunārs Rozenbergs pārvērta Latvijas Radio un televīzijas orķestri par lielisku bigbendu, kas ar spožiem panākumiem uzstājās daudzos džeza festivālos. Līdz ar radio bigbenda likvidēšanu mainījās arī Rozenberga radošā dzīve. Orķestrī ir pieaicināti paši labākie džeza mūziķi. Pianists Madars Kalniņš ir pazīstams arī kā komponists un aranžētājs un savu džeza grupu vadītājs.. Spožs solists ir trompetists Ūlo Ussenko, kas savulaik bija arī vadošais trompetists Latvijas Radio bigbendā. Orķestra mākslinieks ir arī izcilais alta saksafonists, Latvijas džeza korifejs, kas uzstājās jau uz 50. un 60. gadu sliekšņa, Ivars Birkāns, arī  trompetists Zigurds Linde. Viņi daudzus savus radošos darba gadus ir atdevuši Latvijas Radio un televīzijas orķestrim. Turpat savu mūziķa karjeru sācis arī saksofonists Indriķis Veitners. ‘Mirage Jazz Orchestra’ ir uzstājies  Klaipēdas džeza festviālā 2005, Saulkrastu džeza festivālā 2005 un festivālā ‘Rīgas Ritmi 2005’ un 2007. gadā ar izciliem panākumiem koncertēja visā Latvijā.
 
Sastāvs:

Gunārs Rozenbergs (mākslinieciskais vadītājs, aranžētājs)
Lauris Amantovs (trombons)
Deniss Paškevičs (saksofons; flauta)
Ivars Birkāns (saksofons; flauta)
Indriķis Veitners (saksofons; klarnete)
Raivo Stašāns (saksofons, flauta)
Űlo Ussenko (trompete)
Normunds Piesis (trompete)
Gints Stepanovs (trompete)
Zigurds Linde (trompete)
Kārlis Tortūzis (trombons)
Madars Kalniņš (klavieres)
Viktors Zeļenkovs (bass)
Raimonds Kalniņš (sitaminstrumenti)

Informācija, foto un mūzika:
www.myspace.com/rigagrooveelectro
www.youtube.com/rigagroove
www.myspace.com/swanjazz 

Jaunā programma – brasiliano jazz, latino jazz arrangments by Gunars Rozenbergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV