Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Liepājas Kultūras pārvalde Goda liepājnieces titulam izvirza Austru Pumpuri

Krista Kalnarāja, 04.02.2009. 15:26 | komentāri (1)

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde”(Liepājas Kultūras pārvalde) Goda liepājnieces titulam izvirzījusi dziesminieci Austru Pumpuri, kas nupat nosvinēja savu 80. gadu jubileju. Neraugoties uz to, ka aizvadīti gari un radoši darba gadi, Austra Pumpure 2008. gada nogalē sniedza vērienīgus jubilejas koncertus, vienkopus pulcējot savus Austrasbērnus, draugus un kolēģus.
Liepājas Kultūras pārvalde Goda liepājnieces titulam izvirza Austru Pumpuri

Austra Pumpure ir dziesminiece, leģendāra Imanta Kalniņa dziesmu izpildītāja, viens no bardu kustības stūrakmeņiem, lielisku mūziķu audzinātāja un esperanto valodas popularizētāja Latvijā. Ar esperanto valodas starpniecību Austra Pumpure nekautrējās visai pasaulei stāstīt par Latviju un Liepāju, kas pat mudinājis cilvēkus apgūt latviešu valodu.

Austra Pumpure bija pirmā, kas Latvijā sāka dziedāt nepareizi - nevis tā, kā vajag, bet tā, kā pati juta un gribēja. Austra Pumpure iedrošināja dziedāt arī citus, kļūstot par garīgo mammu virknei savu sekotāju, kuru vidū bija pat profesionāli mūziķi.

Austra Pumpure ir izcila liepājniece, kas stāvējusi pie Latvijas pirmā folkfestivāla šūpuļa astoņdesmito gadu sākumā, kā arī izaudzinājusi veselu Austrasbērnu paaudzi. Daudziem mūziķe asociējas tieši ar ģitāru rokās, dziedot Imanta Kalniņa dziesmas.

Austras Pumpures neparasto personību, kas vienmēr spējusi saliedēt lielu skaitu cilvēku, jau paguvušas novērtēt arī citas organizācijas. Šā gada 28. janvārī Cēsīs Austra Pumpure saņēma Draudzīgā Aicinājuma fonda apbalvojumu - medaļu un Goda diplomu nominācijā "Sabiedriskais darbs" par latviskuma uzturēšanu sabiedrībā un jaunatnes audzināšanu.

Katru gadu 18. martā, kas ir Liepājas pilsētas dzimšanas diena, Liepājas pašvaldība godina tos liepājniekus, kas nesavtīgi strādājuši pilsētas un sabiedrības labā, kas lepojas ar savu piederību Liepājai un apliecinājuši to arī darbos. Titulu Goda liepājnieks piešķir kā apbalvojumu par sevišķiem nopelniem Liepājas labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība.  

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV