Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvām nominēti seši mūzikas projekti no Liepājas

Krista Kalnarāja, 09.02.2009. 15:39 | komentāri (1)

Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvām, kuras šā gada 24. februārī tiks pasniegtas jau 13. reizi, nominēti arī seši Liepājas mūzikas projekti.

Nominācijai par labāko koncertieraksta video izvirzīts festivāla „Liepājas dzintars" 30 gadu jubilejas koncertieraksts, savukārt nominācijai par labāko mūzikas albumu bērniem izvirzīts Kaspara Vecvagara komponēto dziesmu albums „Diegabundža". Starp alternatīvās mūzikas albūmiem nominēta Liepājas grupa „The Briefing", bet radio hīta nominācijā izvirzīta Ivo Fomina dziesma „Mēs dzīvojam pasakās" un grupas „Cacao" dziesma „Ripoja akmens". Akadēmiskās mūzikas albuma nominācijai izvirzīts Liepājas Simfoniskais orķestris ar disku „Instrumentālie koncerti".

Disks par godu festivāla „Liepājas dzintars" 30. jubilejai dienas gaismu ieraudzīja 2008. gada sākumā. Diska producents un izdevējs ir skaņu ierakstu studija „MicRec". Ideja par diska izdošanu pieder liepājniekam Guntaram Račam, kurš ieteicis diska formātā izdot LTV1 filmēto festivāla „Liepājas dzintars" jubilejas koncertu, arhīva materiālus no iepriekšējo gadu festivāliem un dokumentālo filmu „Es būšu, ja Tu būsi" par festivāla vēsturi.

Liepājas Kultūras pārvaldes kultūras projektu vadītājs Valdis Skujiņš pauž neviltotu gandarījumu par to, ka „Liepājas Dzintara" jubilejas diska tapšanā ieguldītais darbs ir pamanīts un novērtēts. „Tas ir unikāls disks, jo tajā vienkopus satiekas tik daudz dažādu paaudžu mākslinieku un apkopots vērtīgs arhīva materiāls. Savukārt dokumentālā filma ir labs atskaites punkts par bijušo", uzskata Valdis Skujiņš.

Savukārt liepājnieka Kaspara Vecvagara komponētās dziesmas iedziedājuši tādi mākslinieki, kā Inese Kučinska, Ilga Reizniece, Zanda Štrausa, Jānis Strazdiņš, vokālā grupa „Cosmos". Savas vokālās dotības demonstrējis arī pats dziesmu autors. „Albums ir domāts lielai un mazai ģimenei kopā dziedāšanai, spēlēšanai un dejošanai. Tas ir novēlējums, lai visiem kopā dziedot, būtu tik pat mīļi un jautri, kā mūsu komandai, kas strādāja pie šī albūma", gandarījumu pauž Kaspars Vecvagars.

Saskaņā ar nolikumu, pieteikumus Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvām iesniedz Latvijas skaņu ierakstu studijas un producenti.

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV