Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Latvijas Radio 3 - Klasika piedāvā tiešraides un pirmatskaņojumus

Ilze Vasermane, 10.02.2009. 09:51

Šīs nedēļas nogalē Klasika tiešraidēs piedāvā būt klāt trīs nozīmīgos mūzikas dzīves notikumos Latvijā un Dānijā, kā arī iepazīties ar operzvaigznes Elīnas Garančas jaunāko veikumu skaņu ierakstu studijā!

Ceturtdien, 12.februārī, plkst.19:00 priekškars vērsies itāļu meistara Gaetano Doniceti dzirkstošās un dzīvespriecīgās operas Mīlas dzēriens jauniestudējumam, kurā daiļo koķeti Adīnu un viņu mīlošo zemniekpuisi Nemorīno izspēlēs Eiropas opernamos pieprasīties soprāns no Latvijas Marina Rebeka un ukraiņu tenors Dmitro Popovs. Pie diriģenta pults stāsies pieredzējušais maestro Aleksandrs Viļumanis, bet tiešraidi vadīs un starpbrīžos intervijas ar iestudējuma radošo komandu un skatītājiem piedāvās Ināra Ancāne.

Piektdien, 13.februārī, plkst.21:00 tiešraidē no Kopenhāgenas Jaunās koncertzālēs atkal dzirdēsim Rīgā dzimušo pasaulslaveno čellistu Mišu Maiski! Gaidāms neparasts koncerts, kurā izcilais mūziķis uz skatuves būs visa vakara gaitā, jo viņš ne tikai spēlēs solo Luidži Bokerīni, Jozefa Haidna, Kamila Sensānsa koncertžanra darbos, kā arī Pētera Čaikovska Noktirnē un operas Jevgēņijs Oņegins Ļenska ārijas pārlikumā, bet arī vadīs Dānijas Radio simfonisko orķestri, uzņemoties diriģenta pienākumus.

Sestdien, 14.februārī, plkst. 19:30 Klasika klausītājiem tiešraidē piedāvās tikšanos ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Koncertā no Lielās Ģildes dzirdēsim gan Jozefa Haidna Simfoniju Do mažorā (Izklaidīgais), gan Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu ar talantīgā Artūra Cingujeva solo. Bez tam koncertā tiks atskaņots arī mūslaiku latviešu komponista Imanta Mežaraupa opuss Musica arcuata.

Svētdien, 15.februārī, plkst.15:00 raidījumā CD jaunumi radio Klasika ēterā pirmatskaņosim latviešu mecosoprāna Elīnas Granačas jaunāko veikumu skaņu ierakstu studijā - janvārī Deutsche Grammophon ieskaņoto itāļu meistaru Džoakino Rosīni, Vinčenco Bellīni un Gaetano Doniceti operāriju albūmu Bel canto, kurā tiek muzicēts kopā ar orķestri Filarmonica del Teatro Comunale di Bologna un itāļu diriģentu Roberto Abado.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV