Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

„Ну, а лучшее конечно впереди...”- pirms Sv. Valentīna dienas koncerta saka Renārs Kaupers

Liene Pundore, 10.02.2009. 18:17 | komentāri (1)

Tuvojoties rokgrupas „Mumiy Troll” koncertam vissirsnīgākajā gada dienā 14. februārī "Arēnā Rīga", arī Latvijas slavenākie mūziķi novēl vislabāko.... Savas domas izteica tie, kuri savulaik sadarbojās ar grupu „Mumiy Troll”, kā arī tie, kuri zina, kur slēpjas I. Lagutenko iedvesmas avots.
„Ну, а лучшее конечно впереди...”- pirms Sv. Valentīna dienas koncerta saka Renārs Kaupers

Nesen uzdotie jautājumi:

Kādu rezultātu ir devusi sadarbība ar grupu „Mumiy Troll"?
Kāds ir tavs iespaids par „Mumiy Troll" kā izpildītājiem vispār?
Vai iespaids ir mainījies pēc kopīgā darba?
Ko par viņiem vari pateikt kā par cilvēkiem?
Vai tev būtu interesanti nākotnē atkal izveidot kopīgu sadarbību?
Kā „Mumiy Troll" mūzika tevi ir iespaidojusi?
Ko domā par tagadējo grupas „Mumiy Troll" darbību?
Kādi tev pašam ir nākotnes radošie plāni, ar ko iepriecināsi klausītājus?

Gustavo:
„Sadarbība ar „Mumiy Troll" tajā laikā iedvesmoja grupu „Fact" rakstīt dziesmas krieviski. Viņi ir profesionāļi ar lielo „P", strādā ar visu atdevi un enerģiju, ko var sajust. Tie ir cilvēki, ar plašu redzes loku, ar kuriem vienmēr ir interesanti pavadīt laiku. Būtu interesanti nākotnē atkal izveidot kopīgu sadarbību un gan jau mēs kautko sadomāsim. :)"
„Jā, un vienā no viņu koncertiem es pat noģību.:) Domāju, ka MT ir īsti radoši cilvēki un vienmēr ir meklējumos un tas ir labi."
„Plāni pašam ir pabeigt savu trešo studijas albūmu "3. elpa" līdz pavasarim. Šobrīd jau iepriecinu klausītājus ar savu jauno singlu "plus/mīnus"."

Renārs Kaupers:
„Es spilgti atceros kā pirms gadiem desmit stāvēju klubā „Zero zona" skatītāju pūlī vienā no pirmajiem „Mumiy Troll" koncertiem Latvijā, un domāju: „Neticami, man ir sajūta, ka mēs spēlējam un es to visu skatos." Es sajutu kaut ko ļoti radniecisku ar šo grupu un tās solistu. Drīz pēc tam mēs ar Iļju iepazināmies, vēlāk iepazināmies arī ar pārējiem „Mumijiem", un šī draudzība turpinās līdz pat šai dienai un visticamāk tā arī nekad nebeigsies. Viņi ir brīnišķīgi muzikanti un arī cilvēki. Nešaubīgi, „Mumiy Troll" parādīšanās deviņdesmito gadu vidū bija kaut kas ļoti spilgts un oriģināls gan muzikāli, gan tekstos, arī videoklipos, un, protams, pāri visam, Lagutenko harizma un apburošais smaids. Lai arī esmu ar abām rokām par attīstību un drosmīgiem eksperimentiem, man godīgi jāatzīst, ka labrātāk klausos viņu pirmos albumus „Морская" un „Икра", arī „Меамуры". Lai arī ar Iļju esam tik ilgi pazīstami, interesanti ir tas, ka neviens kopdarbs „Mumijiem" un „Vētrai" pagaidām nav nobriedis. Tad jau būs kā tajā multenītē par krokodilu Genu, kur dziedāja: "ну, а лучшее конечно впереди.." ," burvīgu koncertu vēlot, saka Kaupers.

Ozols:
„Man patīk viņu mūzika un tas, kā viņi to pasniedz, iesaiņo. Man liekas, ka viena no labākajām krievu pop/rock grupām." Par „Mumiy Troll" grupas dalībniekiem Ozols saka: „Все хорошо!." „Man liekas, ka forši, ka šis koncerts notiks, jo gan grupai patīk Latvija, gan Latvijai Mumiy Troll."
„Februārī iznāks albūms „Neatkarība", plus divi jauni video klipi, martā STREETSHOP mixtapes Vol. 2, kā arī pavasarī liels pārsteigums saistībā ar „šmotkām". Easy Weezy!"

Yana Kay:
„Tā ir grupa ar ļoti oriģinālu un atklātu daiļradi, viņi ne no kā nebaidās, viņi ir brīvi un neatkarīgi, un tas man viņos patīk. Bet tajā pašā laikā viņi ir ļoti vienkārši un jauki puiši. Patiesībā, pirms tikšanās personiski, es maz ko par viņiem zināju. Par viņiem, protams, zināju, bet viņu daiļradei līdz nesekoju. Kādi man viņi likās pirms iepazīšanās - tādi „prikolīgi" jauni cilvēki, kādi viņi arī ir. Bet pats galvenais, ka viņi ir ļoti profesionāli muzikanti un sirsnīgi cilvēki, kuri neceļ sevi augšā uz „pjedestāla".
Esmu kārtējo reizi pārliecinājusies, ka uzstājoties kopā ar augstas klases profesionāļiem, mūziķiem, kas spēlē „dzīvajā", ir nepārspējama bauda."
"Drīzumā iznāks mans jaunais albums, kurš daudziem ir ilgi gaidīts, tāpēc ka tas būs latviešu valodā, taču ne mans solo, bet gan duets ar aktieri Intaru Rešetinu."

„Mumiy Troll" saglabājot savas tradīcijas, iepriecinās visus ar jaunu un neordināru „warm-up band" no Latvijas „Laime Pilnīga":

Ozols:
„Man patīk šī grupa.....viena no pēdējā laika intresantākajām jaunām LV rok grupām."

Gustavo:
„Laime pilnīga" izceļas ar to, ka savā žanrā ir ļoti prasmīgi. Manā izpratnē pats svarīgākais ir noskaņa, gan melodija, gan vārdi, gan enerģija. Viņi precīzi pārstāv 70.to gadu mūziku, protams, ar šī laika ietekmi, bet mūzikai ir pilnvērtīga noskaņa un enerģija un tas ir pats svarīgākais."

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV