Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Karsta mūzika no Veto Magazine

Mārtiņš Vaters, 14.04.2007. 17:30 | komentāri (4)

LMA Studentu klubā koncerta apmeklētājiem tika piedāvātas trīs dažādu muzikālu virzienu apvienības, lai klausītāju ausis lutināt ar dažādību, un neiestigtu bieži vien pieejamajā vienādībā.
Karsta mūzika no Veto Magazine

Galerijas:

Par brīnumu cilvēku masas, pie ieejas LMA Studentu klubā, nav tik lielas kā pierasts piektdienas vakaros, jo laikam, ierastās muzikālās buķetes vietā, tiek piedāvātas trīs krasi atšķirīgas muzikālās apvienības.

Kā pirmā grupa, mūzikas mīļiem, tiek piedāvāta grupa Mona de Bo, grupa , kura nesen vēl ”turējās” pa Baltijas valstīm ar projektu „GO SEE YOUR NEIGHBOUR!” , divu jauniešu – divu Edgaru muzikāls projekts, kuri sevi izpauž eksperimentālā indie žanrā. Viņu uzstāšanās ir patiesi baudāma, Edgara Rubeņa ģitārspēlē ir neatkārtojama un varētu pārsteigt daudzus ģitārspēles varētājus un gribētājus. Arī Edgara Eihmaņa bungu spēle ir patiesi krāsaina – kas brīžiem mijās ar skaistu improvizāciju. Mona de Bo nospēlē godam, un klausītāji ar aplausiem pavada mūziķus no skatuves.

Ir maza pauzīte – kurā divi dīdžeji uzspēlē apmeklētājiem kādu jestrāku mūziciņu, lai piedotu pasākumam mazliet citu atmosfēru. Pauzītes laikā bārs ir okupēts ar izslāpušiem cilvēkiem, pīpētava ir totāli pārpildīta un piesmēķēta tik ļoti, ka „cirvi var pakārt”, brīnums – ka tie jaunieši – kuri spēlēja galda futbolu, varēja saskatīt un dzenāt futbola bumbiņu, iespējams, ka intuīcija ir labi izstrādāta.

Kā nākamie uz skatuves kāpj grupa IndyGo, tik mazliet dīvainā sastāvā. Viņi ir divi, grupas vokālists un ritma ģitāras „turētājs” Mārtiņš Vaters un grupas Violance of silence bundzinieks Aldis Strods. Kā vēlāk noskaidrojās, grupas IndyGo bundzinieks, sliktas pašsajūtas, precīzāk, pēkšņās apslimšanas dēļ nevarēja ierasties koncertā, tā nu jaunieši mēģināja kaut kā iziet no situācijas, un man jau liekas – ka izdevās. Lai gan šinī vakarā bija paredzēts grupai prezentēt savu jauno mini albumu jeb EP ar nosaukumu „Under Construction”, ko nesenā pagātnē ierakstījuši Zviedrijā – tas izvērtās vienkārši kā akustisks koncerts. Klausītāji eksplozīvas uzstāšanās vietā, saņēma vieglas mūzikas vēsmas, nospēlētas tika četras dziesmas no grupas pirmā albuma. Otrās dziesmas sākumā, uz skatuves uzkāpa grupas otrs ģitārists un arī pasākuma rīkotājs Jānis Volkinšteins, kurš apstāstīja notikušo un mierināja – lai publika nesaskumst, kā arī sniedza nelielu info par grupas „jaundzimušo” disku.

Nebiju domājis, ka publika būs tik atsaucīga, un dziedās teju vai visām dziesmām līdzi, visskaļākā publikas reakcija, kad tika spēlēta IndyGo dzirdētākā un skandētākā dziesma „Altāra dziesma” – tā izvērtās trīs reizes garāka un dziesmas izpildīšanā piedalījās visi apmeklētāji, tas bija skaisti. Pēc šīs dziesmas mūziķi kāpa nost no skatuves – bet publikas atpakaļ prasīti, atgriezās un nospēlēja vēl vienu dziesmu.

Atkal neliela pauzīte ar dīdžejiem un uz skatuves jau kārtojas somu jaunie „superstāri” Deep Insight.

Šie mūziķi bija šī pasākuma eksplozija, daudz enerģijas un mazliet salda pankroka mūzikas, klausītājus pamodināja. Lai gan biju redzējis viņus jau iepriekš un viņu dzīvā uzstāšanās patiešām ir satriecoša, tad šoreiz likās – ka viņi vienkārši atspēlē savu repertuāru, varbūt kļūdos – bet atdevi no viņiem nejutu, likās tādi samocīti – varbūt saguruši, varbūt...

Grupa nospēlē un pie pasākuma punkta likšanas pieķeras dīdžeji – kuri vēl pāris stundiņas priecē dejot gribētājus.

Ja būtu jāvērtē vai pasākums bija izdevies, saku JĀ, un ceru – ka šādi pasākumi būs vairāk. Paldies Veto Magazine „bandai” par uzņēmību organizēt un gaidīsim nākamo pārsteigumu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV