Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Modernā latgaliešu dzeja dziesmā

Magic Factory of Idea Branding, 17.02.2009. 13:04

Neļauties krīzes radītajai apkārt valdošajai depresijai aicina un sava veida izdzīvošanas programmu piedāvā muzikālais projekts Sovvaļnīks, izdodot pirmo singlu „Pats sevī dzeivs" no šīs vasaras sākumā plānotā albuma „Sūpluok".
Modernā latgaliešu dzeja dziesmā

Albums „Sūpluok" ir viens no galvenajiem notikumiem Latgales reģiona attīstības aģentūras Latgales Kultūras programmas finansētajā projektā, kas paredz vairākas aktivitātes saistībā ar dažādu paaudžu latgaliešu dzejnieku audio stāstu un muzikālo dzejas versiju veidošanu. Albumā būs apkoptas dziesmas ar moderno latgaliešu dzejnieku (V. Lukaševiča, L. Rudāne, O. Seiksta u.c.) vārsmām, un tas būs veltījums dzejniecei Marijai Andžānei, kuras simtgadi šogad septembrī svinēs viņas daiļrades cienītāji.

„Pats sevī dzeiv"s mūzikas autors ir „Sovvaļnīks", teksta autors - latgaliešu postmodernās dzejas pamatlicējs Oskars Seiksts. Izdzīvošanas programma gaužām vienkārša un neiespējama vienlaikus - saproti sevi un atsakies no visa liekā. „Sovvaļņīks" cer, ka ikviens ieklausīsities aicinājumā atgriezties pie vērtībām, un veiksmīgi pārdzīvos grūtos laikus, sagaidot vasaru un  albumu ar jaunu skatījumu uz latgaliešu dzeju.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV