Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

6. starptautiskais saksofonmūzikas festivāls "Saxophonia" aicina uz noslēguma koncertu

Kristians Drāke, 17.02.2009. 13:49

Svētdien, 22. februārī, pl. 19:30 uz Lielās ģildes skatuves kāps viens no pasaules labkajiem saksofonistiem - Kortnijs Pains.
6. starptautiskais saksofonmūzikas festivāls "Saxophonia" aicina uz noslēguma koncertu

Mākslinieks īpaši pazīstams ar spēju savā mūzikā adaptēt ietekmes no visdažādākajiem mūzikas stiliem – džeza, funk, klasiskās mūzikas, hip-hop un citiem. Courtney Pine Group savās tūrēs vienmēr nodrošina atraktīvu priekšnesumu un lielisku saikni ar publiku, neatstājot vienaldzīgu nevienu skatītāju. Koncerta apmeklētājiem būs ekskluzīva iespēja dzirdēt programmu, kas veltīta Sidnijam Bešē. Šīs programmas oficiālais pieteikums Londonā notiks tikai nedēļu pēc koncerta Rīgā.

Kortnijs Pains (1964) ir ievērojams britu džeza saksofonists, nule kļuvis Britu impērijas ordeņa komandieri, jau četrus gadus Vestminsteras universitātes goda doktors, spēlē ne tikai saksofonu, bet arī flautu, klarneti un sitamos, aizraujas ar etnisko mūziku gandrīz tikpat lielā mērā kā ar džezu, mēdz ieviest džezā garage un drum and bass elementus. Paina jaunākais projekts ir Transition in Tradition - A tribute to Sidney Bechet jeb veltījums Sidnijam Bešē (1897–1959). Kāpēc Bešē? – "Un kāpēc ne?" atvaicā Kortnijs Pains, "Viņš bija pirmā lielā džeza saksofonzvaigzne, tādas ikonas mēs nedrīkstam aizmirst. Leģendārais jaunorleānietis bija tas, kurš 80. gadu sākumā iedvesmoja Kortniju hita Summertime ieskaņojumā. Pains sāka pētīt faktus par Bešē dzīvi, atklāja, ka 20. gados tas mēdzis ceļot un reiz, Londonā būdams, esot nopircis sudraba soprānsaksofonu. Ar to arī viss sākās. Jaunajā programmā Pains un viņa kolēģi reflektē par Bešē spēli un skaņdarbiem, pie viena apstiprinot pašu izvirzīto tēzi transition in tradition, proti, džezs ir mūžīgi attīstāma māksla, ja neaizmirstam, ko pirms mums paveikuši citi lieli meistari. Kortnijs Pains ir Urban Music Awards 2005 nominācijas Best Jazz Act uzvarētājs, 2007. gadā Ronija Skota džeza balvas ceremonijā Pains atzīts par britu labāko saksofonistu. "Vienīgais un neatkārtojamais!" saka The Times.

Sīkāka informācija par festivālu www.latvijaskoncerti.lv




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV