Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Valmieras mūzikas skolas kori piedalīsies Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkursā

Līga Tarbuna, 02.03.2009. 16:39

7.un 8.martā Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, pirmo reizi norisināsies Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkurss. Tajā piedalīsies 70 kolektīvi – kori un ansambļi no Latvijas pilsētām un pagastiem. Konkursā piedalīsies arī Valmieras mūzikas skolas jaunāko klašu koris diriģentes Marikas Rolmanes vadībā, kā arī vecāko klašu koris diriģentes Irēnas Zelčas vadībā.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, kolektīvi startēs vairākās kategorijās. 7.martā sacentīsies jaunākā grupa, kuras pārstāvji cīnīsies par Mazo balvu – iespēju digitāli ierakstīt dziesmas studijā. 8.martā vecāko klašu kolektīvi cīnīsies par Lielo balvu – uzvarētājs varēs piedalīties konkursā Spānijā, kur norisināsies Starptautiskais Habaneru bērnu koru konkurss.

Valmieras mūzikas skolas vecāko klašu kora diriģente Irēna Zelča pastāstīja, ka kolektīvs konkursā piedalīsies A grupā, sacenšoties ar augstākā līmeņa kolektīviem. Koris izpildīs a capella programmu – skanēs gan E.Melngaiļa „Kūko, mana dzeguzīte”, Austriņa „Salve Regina”, kā arī L.Liepiņas-Kaņepes „Pērkons brauca pār jūriņu”.

Konkursa dalībniekus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs diriģenti, Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki Arvīds Platpers, Romāns Vanags, Aira Bērziņa, Irēna Nelsone, Laima Lasmane un vairāki citi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV