Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valmieras Mūzikas skolas koris iegūst otro vietu Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkursā

Līga Tarbuna, 10.03.2009. 12:58

Valmieras Mūzikas skolas vecāko klašu koris (diriģente Irēna Zelča) ierindojies starp Latvijas skanīgākajiem koriem, J.Vītola Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkursā izcīnot otro vietu. Konkursā piedalījās un atzinības rakstu saņēma arī Valmieras Mūzikas skolas jaunāko klašu koris (diriģente Marika Rolmane).

J.Vītola Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkursā par skanīgākā kora titulu sacentās vairāk nekā 70 kolektīvi no Latvijas pilsētām un pagastiem. „Valmieras Mūzikas skolas vecāko klašu koris piedalījās A grupā, izpildot sarežģītu repertuāru un sacenšoties ar augstākā līmeņa kolektīviem. Guvām vērtīgu skatuves pieredzi un esam gandarīti par sasniegto rezultātu,” informē Irēna Zelča, piebilstot, ka nopietnu darbu ieguldījuši ne vien konkursa dalībnieki, bet arī tā organizatori. „Pasākuma organizatoriskā puse bija augstā līmenī – precīza laika plānošana un uzstāšanās kārtība, kā arī dalībnieku uzņemšana,” atzīst Irēna Zelča.

Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija diriģenti, Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki Arvīds Platpers, Romāns Vanags, Aira Bērziņa, Irēna Nelsone, Laima Lasmane un vairāki citi. Konkursa Lielo balvu ieguva E.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris.

J.Vītola Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkursu iecerēts organizēt ik pēc diviem gadiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV