Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Kriss Kornels pārsteidz jaunajā albumā

Jānis Penka, 12.03.2009. 14:27

Leģendārais grupu “Soundgarden” un “Audioslave” līderis Kriss Kornels (Chris Cornell) mūzikas izdevniecības “Universal Music” apgādā klajā laidis savu jaunāko albumu “Scream”, kuru producējis hip-hop moguls Timbaland.
Kriss Kornels pārsteidz jaunajā albumā

Jaunais albums iezīmē ievērojamas stilistiskas pārmaiņas gan Kornela, gan Timbalanda daiļradē. Kriss Kornels ir pirmais rokmūziķis, kurš strādājis ar Timbaland. Paredzams, ka šis piemērs rādīs ceļu jauniem, drosmīgiem sadarbības modeļiem starp dažādiem mūzikas žanriem.

Albuma skanējums tiek raksturots ar vārdiem “tumšs” un “pilns neatrisināmu mīklu”. Žurnāls Billboard jauno albumu pielīdzinājis Gnarls Barkley veikumam un teicis: “Tā noteikti nav Kornela iepriekšējo grupu izpildītā ģitārmūzika.” Pats Kornels savu albumu salīdzina ar Pink Floyd konceptalbumu “The Dark Side Of The Moon” un Queen “A Night At The Opera”.

Kā albuma pirmais singls izvēlēta dziesma “Part Of Me”, kuras videoklipā redzams arī ukraiņu bokseris Vladimirs Kļičko.

Savas karjeras laikā Kornels izdevis 14 albumus, par dziesmām “Black Hole Sun” un “Spoonman” saņēmis Grammy balvu. Mūziķis daudz rakstījis filmām (“Great Expectations”, “Mission Impossible II” u.c.) un ir pirmais amerikāņu dziedātājs, kurš sarakstījis un izpildījis Džeimsa Bonda filmas tituldziesmu (“Casino Royale”). Iepriekšējā solo albumā Kornela interpretācija par Maikla Džeksona deju klasiku “Billie Jean” izraisīja ažiotāžu visā pasaulē un to vēlāk izpildīja arī talantu konkursu “American Idol” un “X Factor” dalībnieki.

Krisa Kornela grupa “Soundgarden” astoņdesmitajos gados kļuva par “grunge” mūzikas pionieriem. No 1984. līdz 1997.gadam “Soundgarden” izdeva trīs albumus - “Badmotorfinger”, “Superunknown” un “Down are the Upside”. 1990.gadā Kornels izveidoja grupu “Temple Of The Dog”, kura izdeva tikai vienu albumu, un tās pārējie dalībnieki kļuva populāri kā grupa “Pearl Jam”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV