Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” koncertēs Somijā

Ieva Vītiņa, 16.03.2009. 09:15

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” 16. martā dosies uz Somiju, kur kopā ar simfonisko orķestri „Kymi  Sinfonietta” atskaņos vērienīgo Georga Frīdriha Hendeļa oratoriju „Zālamans”. Kā stāsta orķestra pārstāvji, šis opuss Somijā ir ļoti reti atskaņots, un tādēļ tiek gaidīts kā īpašs notikums.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” koncertēs Somijā

Somijas klausītāji Valsts Akadēmisko kori „Latvija” atzinīgi novērtēja pērn septembrī, kad koris koncertzālē „Finlandia” piedalījās Rodiona Ščedrina koncertoperas „Apburtais ceļinieks” Skandināvijas pirmatskaņojumā.

„Zālamans” izskanēs trīs pilsētās – Kotkā, Kovolā un Helsinkos. Atskaņojumā piedalīsies arī Anu Komsi (soprāns), Pīa Komsi (soprāns), Mikaels Belini (kontrtenors), Nials Korels (tenors) un Lukass Jakobskis (bass). Diriģents būs Andress Mustonens (Igaunija). Plašāka informācija par koncertiem pieejama „Kymi Sinfonietta” mājas lapā www.kymisinfonietta.fi.

Uzreiz pēc atgriešanās no Somijas, koris dosies uz vienu pasaules prestižākajiem mūzikas notikumiem – Lucernas festivālu, kurā 30. martā atskaņos ievērojamā mūsdienu krievu komponista Aleksandra Knaifeļa darbu „8. psalms”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV