Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Grupa “Vienalga man” izdos desmito albumu

Guntars Račs, 24.03.2009. 09:48 | komentāri (1)

Grupa “Vienalga man”, kas ir mūzikas autores, dziedātājas, gleznotājas un psiholoģes Ainas Božas radošā laboratorija, ir dibināta 1993.gadā, tā pirmo reizi, vēl bez nosaukuma, startēja pasākumā “Ziņģe – 93”.
Grupa “Vienalga man” izdos desmito albumu

Grupas savādais nosaukums radies pavisam nejauši. Pasākuma reģistrācijas laikā sekretāre, kas reģistrēja pasākuma dalībniekus, jautājusi - kā sauc grupu, kas uzstāsies, un mūziķes, kurām kopēja nosaukuma vēl nebija, atbildēja, ka viņām vienalga, lai sauc kā vēlas!

Tā arī noticis! Kad pienākusi kārta uzstāties, kvartets (Inga Akmens, Iveta Dedumiete , Solvita Saule un Aina Boža ) ir pieteikts kā grupa “Vienalga man” no Valmieras.

Kopā kopš 1993. gada „ Vienalga man ” ir ierakstīti 9 albumi –“Mēs mīlam un mēs dzīvojam”, “Iedegsim sveces”, “Draugam”, “Atmiņas”, ”Nebēdājies , dvēselīt”, “Oseņņaja pora (Ainas Božas dziesmas krievu valodā )”, “Tāda esmu”, “Bet debesīs”, “Tici , ceri , mīli”.

 Ierakstītas daudzas veiksmīgas dziesmas, kuras izceļas ar savu vienkāršo un cilvēcisko sirsnību un bijušas nozīmīgas daudziem cilvēkiem, kuri tās klausās joprojām. Tagad, pēc divu gadu pārtraukuma, Aina ir ierakstījusi jaunu dziesmu albumu, kas pie klausītājiem nonāks 1.jūnijā - uzreiz, nu jau pēc tradicionālā grupas radošās darbības atskaites koncerta, kas notiks 29.maijā Valmieras kultūras centrā. 

Jau šodien klausītāju vērtējumam tiek nodota jaunā albuma tituldziesma “Es nebēdājos vairs”. Mūzikas un teksta autore Aina Boža.

Par šo dziesmu viņai ir savs stāsts: “Šī dziesma manī ieskanējās dažas dienas pirms manas dzimšanas dienas, tāpēc uztveru to, kā dāvanu sev. Tuvojoties  jubilejām, mēs nereti nododamies pārdomām par savu dzīvi - KĀ dzīvojam, VAI dzīvojam, KĀ DĒĻ dzīvojam? Ir teikts, ka dzīve pastāv kustībā vai pretstatu mijā, kas katru dienu vērš citādāku, un tieši nepastāvīgums dzīvi  padara tik aizraujošu! Un es tam piekrītu, tāpēc ļaujos dzīvei un, meklējot atbildes, neliedzu sev kļūdīties. Cenšos dzīvot ar atvērtām plaukstām - gan tam, kas nāk, gan tam, kas aiziet... un, dziedot vārdus - ...uz vienas kārts es atkal visu lieku, es domāju - mīlestību , kura vienīgā ir tik vērta, lai tā riskētu. Šī dziesma ir mans skatījums uz manu dzīvi .”

Foto: Imants Urtāns

Dziesmas Mp3 ir lejupielādējams portālā Doremi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV