Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rokgrupa „ELPA” laiž klajā dziesmu „Spītā pacelties”

Anna Briška, 24.03.2009. 16:57

Jāņa Logina piemiņai Daugavpils leģendārā rokgrupa „ELPA” pirmo reizi ierakstījusi un laiž klajā dziesmu „Spītā pacelties”. Kad 1985. gadā grupas sastāvā ienāca J. Logins, „Spītā pacelties” bija pirmā viņa komponētā dziesma, kuru rokgrupa „ELPA” iekļāva savā koncertprogrammā. Dziesmas teksta autors ir Arvīds Skalbe.
Rokgrupa „ELPA” laiž klajā dziesmu „Spītā pacelties”

„Spītā pacelties” ierakstā piedalījušies tagadējie grupas „ELPA” mūziķi Valdis Rundzāns (bass), Valērijs Niķitins (ģitāra), Jānis Gudrinieks (vokāls) un Māris Elksnis (taustiņi, vokāls) un arī 1991. gada sezonas bundzinieks Vilnis Krieviņš. Skaņu režiju veicis Edgars Skrāģis, māsterējis – Gatis Gaujenieks. Ieraksts veikts 2009. gada februārī studijā „Medusa Sound”.

„ELPA” kā vokāli instrumentāls ansamblis tika izveidots Daugavpilī basģitārista Valda Rundzāna vadībā 1983. gadā. Pēc 12 gadu darbības grupa pārtrauca savu darbību līdz ar komponista, solista un taustiņinstrumentālista Jāņa Logina traģisko nāvi. Grupa atkal kopā sanāca 2008. gada sākumā, lai koncertētu V.Rundzāna dzīves 50 un darba 35 gadu jubilejai veltītā koncertā „Basa Sirds” Daugavpils rajona Kultūras namā. 2008. gada novembrī rokgrupa „ELPA” piedalījās mūzikas un mākslas festivāla „BILDES” VETERĀNU koncertā, kur Rundzāns, klausītāju ovācijām skanot, grupas vārdā paziņoja: „Mēs atgriežamies uz skatuves Jāņa Logina piemiņai!”

Savā darbības laikā grupa „ELPA” ir spēlējusi koncertus visā Latvijā, Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā, Lietuvā, veiksmīga sadarbība kopīgos koncertos izveidojusies ar grupām „Credo”, „Remix”, „Līvi”, „Jumprava”, „Odis”, „Sīpoli” u.c. Pirmais lielākais ansambļa sasniegums - uzvara 1984. gada zonālajā pašdarbības ansambļu skatē un labi panākumi republikas skatē, kad „ELPA” pieteica sevi kā progresīvāko un laikmetīgāko no skates dalībniekiem. 1986. gadā „ELPA” tika atzīta par labākajiem „Mikrofona aptaujas” debitantiem, un jau gadu vēlāk grupa „Latvijas Radio” studijā veica ierakstu mūzikas ciklam „Daugavas valoda”.

Foto (Janīna Bikova): no kreisās V.Nikitins, V.Krieviņš, V.Rundzāns, J.Gudrinieks, M.Elksnis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV