Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„The Sisters Of Mercy”: mūsdienu rokmūzika lielākoties ir sēnalas

Inita Zīmele, 24.03.2009. 18:06

Šo sestdien, 28.martā, Tallinas „Rock Café” uzstāsies viena no pazīstamākajām Lielbritānijas postpanka un gotiskā roka grupām „The Sisters Of Mercy”. Koncerts notiks „Mechanised Europe” tūres ietvaros un būs vienīgā grupas uzstāšanās Baltijas valstīs.
„The Sisters Of Mercy”: mūsdienu rokmūzika lielākoties ir sēnalas

Mūziķu apvienība tika dibināta 1980.gadā Līdsā, satiekoties domubiedriem Endrū Eldričam (Andrew Eldritch) un Gerijam Marksam (Gary Marx). Kopš tā laika notikušas neskaitāmas sastāva maiņas, paliekot vien nemainīgam kodolam – Eldričam (vokāls un komponēšana) un Doktor Avalanche (tā vēl 80.gadu sākumā tika nokristīta bungu mašīna, ko programmē pats Eldričs, un kā neiztrūkstošu grupas dalībnieku turpina dēvēt visas nākamās elektroniskās ritma iekārtas).
No 1985. līdz 1990.gadam grupa izdod 3 studijas albumus, kas, ar virkni nekad oficiāli neizdotu kompozīciju, ir viņu muzikālo aktivitāšu pamatu pamats. Tai pat laikā koncertēšanu, tiesa gan ar nelieliem pārtraukumiem, Eldričs nav metis pie malas, tik laiku pa laikam nomainās grupas sastāvs.

Līdzās „The Cure”, „Joy Division” u.c. „The Sisters Of Mercy” nešaubīgi ieņem nozīmīgu nišu rokmūzikas vēsturē.

Pasākuma priekšvakarā piedāvājam interviju fragmentus, ko Endrū Eldričs sniedza Igaunijas izdevumiem „Postimees” un „Eesti Paevaleht”.

- Kā jums patīk šī tūre?
Nav ne vainas. Sešas nedēļas busā ar obligātu lielo bāru, spēlējot Eiropas vairāk un mazāk ievērojamās vietās.

- Kā izskaidrojams tūres nosaukums - Mechanised Europe?
Mēs esam Eiropā un esam mehanizēti. Šāds varētu būt viens no variantiem.

- Jūs darbojaties rokmūzikā jau gandrīz 30 gadus. Izņemot sastāva maiņu, kas vēl mainījies „The Sisters Of Mercy” (TSOM), jūsu muzikālajā domāšanā un mākslinieciskajā koncepcijā?
Mūsu prasmes ir ievērojami noslīpējušās, taču vienlaikus strādājam pat uzcītīgāk. Un noteikti dzeram mazāk.

- Jūs esat vieni no mūsdienu industriālās mūzikas un gotiskā sintīroka aizsācējiem. Vai šāda mūzika mūsdienās vēl ir pietiekami populāra?

Palasiet mūsu mājaslapu (www.the-sisters-of-mercy.com). Mēs sevi nesaistām ar minētā stila mūziku. Drīzāk ar „The Ramones” un „Motorhead”, un šāda veida mūzikas mūsdienās pietrūkst.

- Kā kopumā vērtējat mūsdienu popa, roka un elektronisko mūziku?
Tās galvenokārt ir sēnalas.

- Jūsu pēdējais oficiālais albums iznāca 1990.gadā. Vai varam gaidīt jaunu?
Nē, noteikti ne tuvākajā laikā. Kamēr ierakstu kompānijas nav mainījušas savu attieksmi un vismaz 90% personāla.

- Kas liek koncertam būt labam?
Daudzas lietas... galvenokārt enerģija. No abām - grupas un skatītāju pusēm. Arī garlaicīgais tehniķu darbs.

- Ko sagaidāt no koncerta Tallinā? Cik vispār zināt par Igauniju?
Vēl viens koncerts sērijā, kas traucas kā bezgalīgs vilciens... Patiesībā vienmēr ir forši uzstāties vietās, kur neesam bijuši . Tātad tā būs jauna pieredze. Jācer, ka esat jau gatavi mūs sagaidīt?

Atgādinām, ka biļetes uz „The Sisters Of Mercy” koncertu Tallinā 28. martā iegādājamas arī Latvijā, „Biļešu servisa” mājas lapā: http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/muusika/rock_ja_pop/?productID=1417

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV