Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Soundarcade – „Daughters of Molestia” (2009)

Edmunds Vizla (P3licanmosh), 25.03.2009. 03:58

Mūsu priekšā ir tik tiešām kvalitatīvs, interesants un savdabīgs ieraksts. Kāds to varētu nosaukt par ļoti dīvainu mūziku, tomēr tas drīzāk būtu kompliments, nevis nievājošas attieksmes paudums.
Soundarcade – „Daughters of Molestia” (2009)

„Soundarcade” jaunais albums ir eksperimentāls, avangardisks un pievilcīgs muzikāls veikums, kurš sevi pa īstam ļauj izbaudīt tad, kad tiek klausīts vairākas reizes pēc kārtas. Katru reizi „Daughters of Molestia” spēj piedāvāt ko jaunu, kas piesaista uzmanību visai kompozīcijai.

„Soundarcade” klausītājam piedāvā dažādu stilu un žanru sintēzi. Gribas pieņemt, ka mūziķu mērķis nav bijis kaut ko apzināti uzsvērt un ‘ierakstīties’ kāda noteikta muzikālā žanra vai stila ietvaros, tomēr, no malas klausoties, nepārprotami var atrast ietekmes no visdāžādākā veida rokmūzikas, daudzmaz standartizēts šeit nebūs nekas - drone, sludge, doom, psychodelic, ambient, blues... visu kopā to var nodēvēt vienkārši par avangardisku, sapņainu un skumīgi smagnēju mūziku, kas neeksistē, lai apliecinātu savu žanrisko piederību, bet pastāv mūzikas radītāju savdabīgā pasaules redzējuma dēļ.

Patiesībā "Daughters of Molestia" ir dvēseliska un sirsnīga mūzika, kur ar katru akordu, katru skaņu tiek radīta arvien jauna pasaule, tajā rezervējot vietu arī klausītāja iztēlei. Vai šī raunradītā pasaule būs vientuļa, tukša vai pilna dzīvības un dažādu domu – tā jau ir katra atsevišķa izvēle.

Kopumā, „Daughters of Molestia” ir patiesi vērts, lai to iegādātos un aizvadītu neskaitāmas stundas dažādu noskaņu ielenkumā, ierakstu randomā klausoties atkal un atkal.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV