Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Noslēgts sadarbības līgumu par starptautiskā folkloras festivāla „ Baltica 2009” organizēšanu

Rita Garnaka, 31.03.2009. 18:19

Šodien, 31. martā, Latvijas Folkloras biedrība noslēdza trīspusēju sadarbības līgumu ar Rīgas domes Kultūras departamentu un Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru par starptautiskā folkloras festivāla „ Baltica 2009” organizēšanu.

„Baltica” ir vēsturiski pirmais starptautiskais festivāls Latvijā, kas ieguvis ne tikai sabiedrības atzinību, bet arī starptautisku ievērību kā pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijas valstīs. Tā rīkotāji un dalībnieki bija pirmie, kas vēl okupācijas apstākļos nodibināja folkloras asociāciju „Baltica”, kurā līdzdarbojas visu triju Baltijas valstu pārstāvji. Viņi panāca tās starptautisku atzīšanu un atklāti pauda Neatkarības atjaunošanas idejas, kulminējot 1988. gadā pirmajā Latvijā rīkotajā festivālā „Baltica”, kas iekļāvās Trešajā tautas Atmodā, gūstot apzīmējumu Dziesmotā revolūcija.

Festivāla izveidotāju un idejas autoru pulkā ir arī tagadējās Latvijas Folkloras biedrības biedri un valdes locekļi.

Šis ir nozīmīgs solis Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā, kas veicina nacionālās identitātes apzināšanos, kā arī mūsu senču mantojuma godā turēšanu un popularizēšanu ne tikai valsts, bet arī starptautiskā līmenī, stiprinot sadarbību starp valsts, pašvaldības un nevalstiskajām organizācijām Latvijas kultūrtelpas attīstībā, kā arī nodrošinot nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, atbilstoši UNESCO 2003. gada 17.oktobrī pieņemtajai  konvencijai „Par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu”.

Šogad starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2009” vadmotīvs ir „Zīmes”, kuras izdziedāt un izspēlēt kopā ar Latvijas un ārvalstu viesiem aicināts tiek ikviens Turaidā, Rīgā un Zemgalē gan ieskaņu pasākumos pirms, gan festivāla laikā no 9.-12. jūlijam.

Šodien noslēgtais trīspusējās sadarbības līgums arī ir „Zīme”, kura ļaus cerīgi skatīties nākotnē, nodrošinot nemateriālā kultūras mantojuma dzīvotspēju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV