Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Valmierā notiks konkurss "Jaunās zvaigznes 2009"

Līga Tarbuna, 14.04.2009. 11:32

19.aprīlī plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā sāksies Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss „Jaunās zvaigznes 2009”. Konkursa atlases kārtai Valmierā šogad pieteikti 64 priekšnesumi, ko sagatavojuši dalībnieki no 6 līdz 25 gadu vecumam. Valmierā izskanēs gan dziesmas no Igo, Mārtiņa Freimaņa, Jāņa Stībeļa, Laura Reinika un citu skatuves mākslinieku repertuāra, kā arī grupu „Līvi”, „Prāta vētra” un „Iedomu spārni” izpildītās dziesmas.

Konkurss „Jaunās zvaigznes” Latvijas lielākajās pilsētās norisināsies jau astoto gadu, šogad tas veltīts latviešu pop un rokmūzikai, kas radīta kopš 1991.gada. Konkurss norisināsies trīs kārtās - pirmās kārtas labākie dalībnieki tiks izvirzīti uz otro kārtu jeb novada koncertu. Dalībniekiem, kas izvirzīti uz otro kārtu, jāsagatavo vēl viena dziesma, kas nav izpildīta jau pirmajā kārtā. No otrās kārtas labākie priekšnesumi tiks izvirzīti finālkoncertam, kas notiks 21.maijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Fināla koncertu filmēs televīzija, konkursa uzvarētāji saņems vērtīgas balvas - ceļojumus, datorus, iespēju piedalīties fotosesijā, kā arī iespēju mācīties Latvijas Kultūras koledžā budžeta grupā un citas balvas.

No konkursa "Jaunās zvaigznes" ir izveidojies arī "Jaunais Zvaigžņu Teātris". Labākajiem konkursa dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties konkursa direktores Lailas Ilzes Purmalietes mūziklos kopā ar profesionāliem māksliniekiem un gūt skatītāju atzinību. Katru gadu tiek atrasti jauni talanti un iestudēti jauni mūzikli. VEF kultūras pilī skatītājus priecējuši tādi mūzikli kā "Viens pats Ziemassvētkos 1", "Viens pats Ziemassvētkos 2", "Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti", "Robins Huds" un "3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi".

Konkursa „Jaunās zvaigznes 2009” atlases kārtas norisi Valmierā atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV