Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kā „Apocalyptica” piekto reizi Rīgā viesojās

Inese Rutkovska, 17.04.2009. 10:04 | komentāri (3)

Hiperenerģiskā somu čellistu rokgrupa „Apocalyptica” Rīgā viesojās jau piekto(!) reizi un ar koncertaģentūru „Makroconcert” sadarbojās trešoreiz, tādēļ tā 14.aprīlī gaidīja ciemos somu puikas kā senus draugus. Iepriekšējā vakarā apgriezusi otrādi Sanktpēterburgas Sporta kompleksu „Jubiļejnij”, „Apcocalyptica” komanda entuziasma pārpilna ieradās Rīgā – ne velti viņi vairakkārt uzsvēruši, ka Latvijas publika ir viena no labākajām un atsaucīgākajām, kurai vienmēr ir prieks uzspēlēt. Pirmoreiz to novērtēja arī trakais „Ļeņingradas kovbojs” Tipe Džonsons.
Kā „Apocalyptica” piekto reizi Rīgā viesojās

Pirms koncerta vairākiem rīdziniekiem bija iespējams tikties un papļāpāt ar somu čellistiem draudzīgā „Meet & Greet” sesijā. Ir pilnīgi skaidrs, ka šī tikšanās puišiem paliks atmiņā ar visjaunākajiem faniem, proti, sasveicināties ar grupu „Apocalyptica” mammas stumtajos ratos bija ieradušies arī divarpus mēnešus veci, braši dvīņu puikas!

Īsi pēc pusastoņiem koncerts varēja sākties, un, kā ierasts, jau ar pirmajām taktīm čellu pavēlnieki apbūra un aizrāva publiku ar savu neatkārtojami atraktīvo un neatslābstoši enerģisko spēli. Nu bija laiks brīnīties grupas menedžerim, kurš atklāja, ka ārzemēs rokkoncertus pēdējā laikā apmeklējot krietni mazāks skatītāju skaits kā mūsu pusē. Prieks, ka, neskatoties uz plaši izdaudzināto krīzi, izceļamies ar to. Pēc koncerta „Apocalyptica” puiši bija noguruši, bet apmierināti un smaidīgi. Ieguvuši kārtīgu enerģijas lādiņu no sakarsētās publikas, viņi nebūt nesteidzās tālāk uz Viļņu, bet labprāt uzkavējās Arēnas pagalmiņā. Šķiet, „pie vainas” bija lieliskā virtuve, kurā saimniekoja rokbāra „ROCK’ N’ RIGA” pavārs. Acīmredzot rokeri vislabāk zin, kas citiem rokeriem iet pie sirds, jo somu puiši nemitējās vien slavēt gardo maltīti, kas visas dienas garumā tapa uz liela grila, un, protams, kā tad bez kārtīga latviešu alus...

Lūk, Gustava („ROCK’ N’ RIGA”) atmiņas par sadarbību ar somu čellistiem:

„Agrā 14.aprīļa rītā R’N’R kolektīvs noturēja pēdējo stratēģisko sapulci pirms Rīgā ierodas titulētais somu metal cello kvartets „Apocalyptica”. R’N’R galvenais uzdevums – godam saklāt galdu gan pašiem māksliniekiem, gan viņu apkalpes komandai.

Tiesa, sākums izdevās nedaudz citāds, kā R’N’R bija gaidījis - vēl pirms tika servētas brokastis, visa „Apocalyptica” ģimene jau zināja par R’N’R galveno dārgumu – Valmiermuižas dzīvo alu, kas tika ar īpašu piesardzību (ne jau visas rokzvaigznes uzturā lieto alu) pildīts speciālā koka muciņā, lai pasniegtu vēlāk. To vajadzēja paredzēt... Diemžēl miestiņš izpalika pašiem māksliniekiem, jo „Apocalyptica” iekšējais kodekss aizliedz viņiem lietot alkoholu pirms uzstāšanās. Tā nu krāvēji gardu muti malkoja alu, bet čellisti ar skaudīgiem skatieniem gatavojās šovam.

Lieki piebilst, kas notika pēc koncerta.... Pirmais pēc uzstāšanās pie alus mucas pieklupa bundzinieks, tad menedžeris, tad pārējie grupas dalībnieki. Bez tam, katrs Apocalyptica nometnes cilvēks tika īpaši aprūpēts, jo R’N’R pavārs veikli spēja izsekot līdz vīru prasībām attiecībā pret steiku, zivi un, protams, saldo. Puiši paši atzina, ka parasti šādu attieksmi tieši ēdināšanas ziņā viņi nesaņem, tāpēc jūtas patiesi pārsteigti un pat nedaudz neērti, jo pret katru R’N’R attiecās personīgi.

Rezultātā it kā pēc darba nogurusī Apocalyptica komanda par sava burziņa vietu izvēlējās galdiņu pie R’N’R grila. Slavēdami ēdienu un alu, čellisti paši uzrunāja R’N’R viesmīles un, protams, pavāru, kurš kā pateicību par savu darbu saņēma visas grupas parakstītu bungu plastiku. Beigu beigās viss saviesīgais pikniks pārrauga nelielā fotosesijā, un pastāv aizdomas par zināmām simpātijām čellistu un R’N’R viesmīļu starpā.

Lai kā būtu, maigo vakaru pārtrauca grupas menedžeris, kurš vienā brīdī visus satrieca autobusā, lai dotos tālāk uz Viļņu. Pats gan vēlāk turpināja ballēties līdz rītam ROCK’N’RIGA telpās...”

Lai arī Rīgā grupai patika, koncertturneja paliek koncertturneja, un puišiem tomēr nācās doties tālāk. Domājams, ka nākamreiz „Apocalyptica” iegriezīsies Rīgā ne ātrāk kā pēc diviem gadiem, kad būs gatavs grupas jaunais albums, taču laiks, kā zināms, skrien ātri un gan drīz atkal tiksimies ar sirsnīgajiem un talantīgajiem somiem, kuriem tiešām patīk pie mums viesoties.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV