Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Patrīcija Kāsa koncertēs Rīgā jau šo ceturtdien

Inese Rutkovska, 21.04.2009. 14:24

23.aprīlī halles „Arēna Rīga” amfiteātris kā pēc burvja mājiena pārtaps vieglas melanholijas un valdzinošas mūzikas piesātinātā kabarē – Rīgā viesosies franču dziedātāja Patrīcijas Kāsa.
Patrīcija Kāsa koncertēs Rīgā jau šo ceturtdien

Šajā pavasarī Patrīcija Kāsa apbūrusi jau vairāk kā 20 Eiropas pilsētas, savas koncertturnejas laikā prezentējot jauno albumu ar nosaukumu „Kabaret”, kas veltīts trīsdesmito gadu vēsmām un tā laika dīvām – Grētai Garbo, Sūzijai Solidorai, Martai Grehemai... Dziedātājas viegli dūmakainā, valdzinošā balss un izsmalcinātā elegance šajā programmā sakususi vienotā veselumā ar liriskām retro noskaņām, kas izskan gan kabarē nekautrajos ritmos vecumvecu klavieru taustiņu pavadījumā, gan tango jutekliskajā skarbumā. Melomāni Patrīcijas Kāsas koncertā saklausīs ne vien dziedātājai raksturīgo džeza un blūza iekrāsoto šansonu, bet arī „Gotan Project” pieskārienu un pat draiskās franču grupas „Caravan Palace” noskaņas.

Dziedātājas jaunajā albumā iekļauta arī dziesma "S'Il Fallait Le Faire", kuru viņa izpildīs Eirovīzijas Dziesmu konkursā Maskavā šī gada 16.maijā, mēģinot atkārtot Marī Mirjamas panākumus. (Pirms 32 gadiem Francija pēdējoreiz uzvarēja šajā konkursā)

Rīgā dziedātāja ieradīsies ceturtdienas rītā no Tallinas. Kopā ar viņu atceļos arī četri furgoni ar skaņas un gaismas aparatūru, kā dziedātājas 30 cilvēku lielā komanda - mūziķi, dejotāji, stilists, menedžmenta pārstāvji un tehniskie darbinieki. Koncerta norises vietā saskaņā ar raideri jeb prasību sarakstu dziedātājai tiks nodrošināta mājīga ģērbtuve ar mīkstajām mēbelēm un klusinātu apgaismojumu. Pusdienas un vakariņas gan dziedātājai, gan viņu pavadošajam personālam tiks gatavotas īpaši izveidotā virtuves zonā uz pārvietojamā grila, pie kura saimniekos rokbāra „ROCK’N’RIGA” pavārs, kura prasmi izsmalcinātu ēdienu gatavošanā jau atzinīgi novērtējuši nesen Rīgā viesojusies grupa „Apocalyptica”. Viesiem no Francijas tiks piedāvāts nobaudīt gan Skotijas laša steiku, gan varavīksnes foreli ar grilētiem dārzeņiem, gan jēra kebabu un par mīdijas sidrā. Saldajā ēdienā tiks pasniegts plašs desertu klāsts – šokolādes kūka, meža ogu pīrāgs, panna cotta ar zemeņu mērci, crème brulée un saldējums.

Pēc koncerta turpat hallē „Arēna Rīga” Patrīcija Kāsa tiksies ar Intaru Busuli un Latvijas Eirovīzijas konkursa delegāciju. Ierosinājums iepazīties ar Latvijas pārstāvi no Francijas delegācijas puses izskanējis jau martā, un ceturtdienas vakarā abi dziedātāji tiksies, lai draudzīgā gaisotnē apspriestos par konkursa jaunumiem.

Jau piektdien dziedātāja dosies tālāk uz Lietuvu, kur paredzēts nākamais turnejas koncerts.  

Biļetes uz koncertu Rīgā vēl iespējams iegādāties „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV