Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tuvojas konkursa „Jaunās zvaigznes 2009” fināls

Sigita Paula Cepleviča, 13.05.2009. 09:12

Atlikušas vēl tikai dažas dienas līdz 21. maijam, kad plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē būs vērojams vērienīgs fināla koncerts 8. Latvijas Radio jauno izpildītāju konkursam „Jaunās zvaigznes 2009”, kurā uzstāties 10 labākie finālisti, kas tika izvirzīti no dažādām Latvijas pilsētām, izturot vairākas konkursa atlases kārtas.
Tuvojas konkursa „Jaunās zvaigznes 2009” fināls

Šogad konkurss tiek veltīts jaunākajai latviešu POP & ROCK mūzikai, kas tapusi Neatkarīgas Latvijas laikā. Fināla koncertā uzstāsies ne tikai 10 labākie konkursa finālisti, kuri cīnīsies par balvām un pirmajām 3 vietām, kā arī tiks noskaidrots konkursa „Jaunās zvaigznes 2009” GRAND PRIX ieguvējs, bet koncerta daļā skatītāji varēs iepazīties arī ar konkursa 13 spilgtākajiem priekšnesumiem, kuri, lai arī necīnīsies par galvenajām balvām, ir guvuši iespēju uzstāties uz Dzintaru koncertzāles skatuves. Konkursa finālā piedalīsies „Jūras akmentiņi”, Jānis Narkevics, Roberts Pētersons, duets „Andante”, Ilva Karro, „Rīgas Akmentiņi”, Rihards Andris Bērziņš, Madara Blūmere, Vadims Vakarjuks un Anita Magazniece, kā arī Arvīds Berķis. Konkursa uzvarētāji saņems lieliskas balvas – ceļojumus, datorus, fotosesijas, iespēju mācīties Latvijas Kultūras koledžā budžeta grupā un citas vērtīgas balvas. Finālistus vērtēs žūrija, kuru sastāvā būs tādi pazīstami mūziķi kā Andris Ērglis, Mārtiņš Freimanis, Normunds Rutulis, Jānis Moisejs, Liene Šomase, Māra Upmane-Holšteine un konkursa direktore-producente Laila Ilze Purmaliete.  

Nupat Latvijas Radio studijā tika ierakstītas konkursa finālistu dziesmas, kuras būs iespējams noklausīties internetā. No 13. maija līdz 20. maijam populārajā portālā DELFI tiek izsludināta skatītāju balsošana par 10 labākajiem finālistiem, lai noskaidrotu konkursa „Jaunās zvaigznes 2009” skatītāju simpātiju.

Konkurss „Jaunās zvaigznes” ir plašākais jauno populārās mūzikas izpildītāju konkurss, kurš katru gadu tiek veltīts kāda komponista - Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa daiļradei vai noteiktam latviešu mūzikas virzienam. Konkursa augsto profesionālo līmeni ir novērtējuši daudzi mūziķi un mūzikas speciālisti, kā arī konkurss katru gadu dod iespēju jaunajiem dziedātājiem uzsākt sadarbību ar profesionāliem mūziķiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV