Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Jūlijā gaidāms XXII Starptautiskais folkloras festivāls „BALTICA 2009”.

Rita Garnaka, 18.05.2009. 11:38

Šogad Latviju ieskandinās pasaulē pazīstamākais folkloras un tradicionālās kultūras festivāls Baltijas valstīs – XXII Starptautiskais folkloras festivāls „BALTICA 2009”.

Starptautiskais folkloras festivāls „BALTICA 2009” šogad kopā pulcēs vairāk kā 2000 Latvijas folkloras un tradicionālās kultūras pratēju un gandrīz 200 ārzemju viesu. Festivāla laikā (8.-12. jūlijs) ikviens interesents būs aicināts uz amatnieku tirdziņu, kopīgām sadziedāšanām, sadancošanu, bērnu dienu un citām aktivitātēm.

Festivāla mērķis ir saglabāt, attīstīt un popularizēt plašākā sabiedrībā latviešu, līvu, latgaliešu un citu tautu un tautību tradicionālo kultūru, veicinot apzinātu, dziļā izpratnē balstītu savas tautas garīgā mantojuma godā turēšanu.

Kopš 1990. gada „BALTICA” noris saskaņā ar C.I.O.F.F. (Starptautiskā folkloras festivālu un tradicionālo mākslu organizāciju padome), kas ir UNESCO dalīborganizācija, pamatnostādnēm un tās apstiprinātu norišu kalendāru. Šogad festivāls Latvijā būs jau astoto reizi un tā galvenie organizatori ir Latvijas Folkloras biedrība, sadarbībā ar Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru (NKMVA) un Rīgas domes Kultūras departamentu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV