Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” koncertēs Bodenzē Festivālā

Ieva Vītiņa, 18.05.2009. 23:14

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un kora galvenais diriģents Māris Sirmais 18. maijā devušies uz Vāciju, lai piedalītos 21. Starptautiskajā Bodenzē Festivālā, kas šogad no 8. maija līdz 1. jūnijam norisinās gleznainā Bodenes ezera krastā.

Koris „Latvija” jau 8 reizes piedalījies šajā plaši pazīstamajā festivālā, atskaņojot dažādus populārus un mazāk zināmus baroka un klasicisma laika komopnistu opusus. Daudzus no tiem koris pēc festivāla pasūtījuma ieskaņojis  kompaktdiskos.

Šī gada festivāla tēma ir „Anglija, ak Anglija”, goda vietā celti Pērsela, Hendeļa, Haidna un Mendelsona nemirstīgie skaņdarbi.

19. maija vakarā Frīdrihshāfenā koris „Latvija” un Dienvidrietumu Bādenbādenes un Fraiburgas Radio simfoniskais orķestris (SWR Sinfonierochester BAD und FR) festivāla goda viesa, diriģenta un čellista Jāpa ter Lindenam (Jaap ter Linden)  vadībā atskaņos Georga Frīdriha Hendeļa „Utrehtas „Te Deum””, Fēliksa Mendelsona Bartoldi „Angļu psalmus korim a cappella”, Henrija Pērsela „Pirmo angļu „Te Deum”” un Josefa Haidna 97. („Londonas”) simfoniju. Koris sniegs arī labdarības koncertu un piedalīsies kompaktdiska ierakstā.

Festivālā piedalās arī tādi ievērojami mūziķi kā piemēram Maiks Nīmans (Michael Nyman) ar savu orķestri „Michael Nyman Band”. Plašāka informācija par festivālu pieejama www.bodenseefestival.de


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV