Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Konkursā „Jaunās zvaigznes 2009” uzvar Rihards Andris Bērziņš

Ilze Trumpe, 22.05.2009. 14:55 | komentāri (18)

Ar krāšņu koncertu Dzintaru koncertzālē 21.maijā noslēdzās ikgadējais Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss „Jaunās zvaigznes 2009”. Konkurss jau astoto gadu  notiek ar Jūrmalas domes un Latvijas Radio atbalstu. Konkursa Grand Prix ieguva Rihards Andris Bērziņš, kurš izpildīja Jāņa Stībeļa dziesmu „Mums paveiksies”. Rihards Andris Bērziņš nupat atgriezies no starptautiska konkursa Itālijā, kur arī ieguva pirmo vietu, viņš ir arī Olivera lomas atveidotājs pirmajā bērnu rokoperā, kuru rudenī iecerēts rādīt arēnā „Rīga”.
Konkursā „Jaunās zvaigznes 2009” uzvar Rihards Andris Bērziņš

Konkurss „Jaunās zvaigznes” ir plašākais un prestižākais jauno dziedātāju konkurss, kurš izpelnījies komponistu un mūziķu atzinību. Šogad konkursā piedalījās gandrīz 800 dalībnieku, no kuriem vairākās atlases kārtās visā Latvijā tika izvēlēti 10 finālisti, kuri sacentās par galvenajām balvām Dzintaru koncertzālē. Katru gadu konkurss tiek veltīts kāda noteikta komponista daiļradei, bet šogad konkursantiem bija jāizpilda dziesmas no jaunākās latviešu pop&rock mūzikas. Konkursa žūrijā bija Mārtiņš Freimanis, Liene Šomase, Andris Ērglis, Normunds Rutulis,  Jānis Moisejs, „Rīgas Viļņu” galvenais redaktors Kaspars Antess, Latvijas Kultūras Koledžas mūzikas menedžmenta nodaļas vadītāja Gita Seņka un žūrijas balsis apkopoja konkursa direktore Laila Ilze Purmaliete.  Konkursa ietvaros jau otro gadu interneta portālā Delfi notika klausītāju balsojums, kurā bija iespēja noklausīties konkursa finālistus un nobalsot par sev tīkamāko izpildītāju. Delfi balsojumā pirmo vietu un Delfi specbalvu – reklāmas laiku 2000 Ls apjomā - ieguva Arvīds Berķis, kurš piedalījās konkursā ar pašsacerētu dziesmu. Konkursa kopvērtējumā Arvīds Berķis ieguva 3.vietu. Dziedātājs no popgrupas „Jūras Akmentiņi” Roberts Pētersons ieguva godpilno 2.vietu.

Konkurss „Jaunās zvaigznes” notiek sadarbībā ar Latvijas Kultūras Koledžu, un katru gadu kāds konkursa finālists saņem balvā apmaksātu pilnu studiju kursu jebkurā no 15 mācību programmām LKK. Šogad balva tika piešķirta Madarai Blūmerei.

Nākošgad konkurss „Jaunās zvaigznes” tiks veltīts tautas mūzikai. Tas nozīmē, ka konkursa dalībniekiem 2010.gadā būs jāizpilda folklora mūsdienīgā interpretācijā, gan arī būs iespējams konkursā piedalīties ar tā saucamo folkmūziku jeb bardu dziesmām, gan arī ar labākajām latviešu šlāgerdziesmām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV