Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Notiks Raimonda Paula mūzikas koncerts „Vasaras elēģija”

Rinta Bružēvica, 26.05.2009. 10:47

Svētdien, 14. jūnijā Dzintaru koncertzālē pl. 18.00 “Latvijas Koncerti” piedāvā Raimonda Paula mūzikas koncertu „Vasaras elēģija”, kurā Rīgas Doma zēnu koris, Sinfonietta Rīga un diriģents Mārtiņš Klišāns atskaņos dziesmu ciklu “Pērļu zvejnieks” – solists Ingus Pētersons - kā arī slaveno dziesmu ciklu ar Aspazijas vārdiem. Grupas Framest izpildījumā skanēs Paula septiņdesmito gadu hīti džeza aranžējumā. Koncertā pie klavierēm klausītājus priecēs pats maestro.
Notiks Raimonda Paula mūzikas koncerts „Vasaras elēģija”

Ingus Pētersona samtaini matētajai, siltajai balsij ir daudz cienītāju visdažādāko mūzikas jomu klausītāju vidū. Karjeru Pētersons sāka 80. gadu vidū kā estrādes mūzikas dziedātājs, jau 80. gadu beigās viņš kļuva par iemīļotu un daudzsološu operdziedātāju, 90. gadu pirmajā pusē Pētersonu iepazina ievērojami Eiropas opernami. Vēlāk Ingus Pētersons pievērsās kamermūzikai, kļūdams par nepārspēti iejūtīgu un smalku latviešu klasiskās solodziesmas interpretu. Nesen klajā nāca divi albumi ar Ingus Pētersona piedalīšanos: Baumaņu Kārļa piemiņas disks un Ziemeļlatvijas kameransambļa albums, kurā Pētersons dzied tēva un dēla Dārziņu dziesmas.

Vokālā grupa Framest pastāv četrus gadus. Grupā dzied pieci jaunieši, kuri absolvējuši Rīgas Doma kora skolu. Grupas nosaukums nozīmē ”Uz priekšu!!”. Framest specialitāte ir a cappella dziedāšana. Grupas repertuārā ir gan pašu, gan arī citu komponistu sarakstīti skaņdarbi. Dziesmas komponē un aranžē  pārsvarā grupas baritons Jānis Ķirsis. 2007. gadā Jāņa dziesma ”Neaizej sniegos” ilgāku laiku atradās radio SWH raidījuma ”Priekšnams” 1. vietā, kā arī iekļuva SWH Top 40. 2008. gadā Latvijas radio viļņos bija dzirdama Raimonda Paula populārā dziesmas ”Rudenī vēlu. vēlu”.

Framest sadarbojas ar Latvijā populāriem un talantīgiem mūziķiem – Jāni Lūsēnu (izrādē Hotel Kristina), Arni Medni (festivālā "Bildes 2007"), Zigmaru Liepiņu (iedziedot tituldziesmu izrādei "Adata"). 2007. gadā izveidojās lielisks projekts ar džeza pianistu Hariju Bašu  – „Latvijas Koncerti” organizēja lielāku tūri pa Latvijas pilsētām, kas ar panākumiem turpinājās 2008. gadā. Pašlaik gandrīz visi grupas dalībnieki studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā gan kompozīciju, gan vokālo mākslu, gan diriģēšanu. Framest var lepoties ar dalību grupas The Real Group rīkotajā The Real A Cappella Festival pagājuša gada rudenī Zviedrijā.

Koncerta „Vasaras elēģija” ietvaros tiek organizēts fotokonkurss « Nofotografē mūziku », kas ir lieliska iespēja ikvienam parādīt savu talantu plašākai publikai. Fotogrāfijas jāsūta uz adresi foto@latvijaskoncerti.lv līdz 1. jūnijam. „Latvijas Koncerti” mājas lapā līdz 10. jūnijam varēs veikt balsojumu par iesūtītajām fotogrāfijām. Desmit visvairāk skatītāju balsu ieguvušās fotogrāfijas varēs aplūkot foto izstādē 14. jūnijā Dzintaru koncertzālē. Īpašas balvas saņems pirmo trīs vietu ieguvēji. Sīkāka informācija un fotokonkursa nolikums www.latvijaskoncerti.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV