Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņi uzstāsies kamermūzikas festivālā Polijā

Ieva Karlsberga, 09.06.2009. 11:28

Septiņi Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņi un divi pedagogi, atsaucoties uz Konstancin-Jeziorna (Polija) pilsētas ielūgumu, no 11.jūnija līdz 14.jūnijam piedalīsies 2.Jauniešu kamermūzikas festivālā.

Festivālā, kurā piedalīsies jaunieši no 12 valstīm, cēsnieki uzstāsies gan kā stīgu kamerorķestris "Camerada di Cesis", gan kā vokāli instrumentālais ansamblis "Zane un draugi". Tāpat kā visi festivāla dalībnieki, Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi ir sagatavojuši trīs skaņdarbus, kas jāatskaņo ne ilgāk kā 12 minūtēs.

Festivāla četru dienu programma paredz gan atsevišķu grupu un kolektīvu uzstāšanos, gan kopēju visa festivāla dalībnieku galā koncertu.

Jau ziņots, ka šī gada februārī Cēsīs viesojās Polijas pilsētas Konstancin - Jeziorna pilsētas delegācija, kas apmeklēja Cēsu izglītības, kultūras un tūrisma iestādes. Vizītes noslēgumā abu pilsētu mēri parakstīja nodomu protokolu par sadarbību izglītības, sporta un kultūras jomās.

Kopš protokola parakstīšanas, Konstancin - Jeziorna pilsētas mākslinieki vairākkārtēji ir rosinājuši abu pilsētu mākslinieku kopēju plenēru rīkošanu gan Cēsīs, gan Polijā. Šī gada maijā Konstancin - Jerizornu apmeklēja Cēsu tēlnieks Matiass Jansons un uzsāka sarunas šīs pilsētas māksliniekiem par iespējamo sadarbību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV