Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Klajā nāk Zigmara Liepiņa oriģinālmūzikas albums “Kapteiņa stāsti”

Jānis Penka, 09.06.2009. 20:53

Mūzikas izdevniecības “Platforma Music” apgādā CD un digitālā formātā klajā nācis komponista Zigmara Liepiņa oriģināldarbs “Kapteiņa stāsti”, kura atvēršanas svētki notiks 12.jūnijā Liepājā.
Klajā nāk Zigmara Liepiņa oriģinālmūzikas albums “Kapteiņa stāsti”

Albumā iekļautas 13 absolūti jaunas Z.Liepiņa dziesmas, kas sarakstītas pērn Liepājā pirmatskaņotajam Latvijas 90 gadu jubilejai veltītajam koncertuzvedumam “Kapteiņa stāsti”, tostarp radio stacijās jau dzirdamās “Brauksim latvji jūriņā” (Ivo Fomins) un “Tai ielā” (Ginta Ēķe un Igo).

“Mēs nevaram iedomāties savu dzīvi bez jūras, kuģiem un ostas. Tātad, arī bez kapteiņiem. Tie esam mēs un tā ir mūsu pagātne, tagadne un, protams, nākotne. Katram kapteinim ir savs vienreizējs, neatkārtojams stāsts. Gan kuršu sirotājam, gan leģendārās “Sarātovas” kapteinim,” par jauno albumu stāsta tā idejas un mūzikas autors Zigmars Liepiņš.

Albuma ierakstā piedalījušies Liepājā un visā Latvijā sevi pierādījuši un klausītāju iemīļoti mūziķi – Igo, Ivo Fomins, Andris Ērglis, Aivars Brīze, Edijs Šnipke, Ivars Cinkuss, Dons, Ginta Ēķe, Niks Matvejevs un citi. Instrumentālās grupas sastāvā spēlējuši – Mārcis Auziņš, Māris Kupčs, Gundars Lintiņš, Aivars Meijers, Eduards Glotovs, Vilnis Krieviņš un Ainis Rudzītis.

Dzeju speciāli Zigmara Liepiņa koncertuzvedumam radījuši Liepājas dzejnieki – Olafs Gūtmanis, Sandra Vensko, Gunta Šnipke, Ineta Stadgale un Jānis Hvoinskis.

Kompaktdiska atvēršanas svētki sadarbībā ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldi notiks piektdien, 12.jūnijā Liepājā. Pasākuma pirmā daļa norisināsies pulksten 16 promenādē pie kuģa “Afanasijs Ņikitičs”, tajā piedalīsies Zigmars Liepiņš, mūziķi Ivo Fomins, Edijs Šnipke, Andris Ērglis, Liepājas dzejnieki, koncertuzveduma “Kapteiņa stāsti” radošā komanda.

Pulksten 21 Latvijas 1. Rokkafejnīcā sāksies atvēršanas svētku ballīte. Tajā piedalīsies Zigmars Liepiņš, Ginta Ēķe, Dons, Edijs Šnipke, Uldis Knapšis, Roberts Dinters un Tomass Kleins. Ieeja bez maksas.

Albums no 10.jūnija pieejams CD un digitālās lejupielādes formātā mājas lapā www.Platforma.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV