Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Melngaiļa Mūzikas svētki vienos korus no visas Latvijas

Baiba Bože, 10.06.2009. 17:13 | komentāri (1)

Atzīmējot komponista un folklorista, publicista un atskaņotājmākslinieka, šaha lielmeistara un makšķernieka Emiļa Melngaiļa 135. dzīves gadskārtu, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Limbažu rajona un Vidrižu pagasta padomēm 2009.gada 20.jūnijā rīko komponista jubilejai veltītus Melngaiļa Mūzikas svētkus.
Melngaiļa Mūzikas svētki vienos korus no visas Latvijas

Pulksten 12:00 Lēdurgas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies Cēsu Pils koris Liepupes pagasta jauktais koris Pernigele un Jumpravas pagasta jauktais koris Jumprava.

Savukārt Vidrižu pagasta „Melngaiļos” svētki iecerēti trīs daļās: atraktīvas sacensības šaha spēlē, makšķerēšanā, duiriteņu brauciens un citas jautras izdarības. Pulksten divos dienā - koru konkurss Melngaiļu pagalmā, bet astoņos vakarā dižkoncerts „Birzīs i norās”, kur dziedās kopkoris, uzstāsies folkloras kopas Cielava un Delve un spēlēs Rīgas Danču klubs. Melngaiļa Mūzikas svētku mākslinieciskais vadītājs ir Ints Teterovskis, programmu vada Orests Silabriedis. Svētku virsdiriģenti - Aira Birziņa, Mārtiņš Klišāns, Juris Kļaviņš, Gido Kokars, Ints Teterovskis, Imants Kokars, Edgars Račevskis, Jevgeņijs Ustinskovs, Ārijs Šķepasts un Jānis Zirnis.

Turpinot 1999. un 2004. gada Melngaiļa Mūzikas svētku rīkošanas tradīciju, NKMVA šādu pasākumu rīko ik pēc pieciem gadiem.

Visu dienu būs atvērts tautas lietišķās mākslas darinājumu tirdziņš un notiks amatu demonstrējumi. Svētkus noslēgs izpriecas un lustes pie ugunskura, kur blakus būs i dziedāšana, i dancošana. Visi laipni aicināti uz svētkiem, līdzi ņemot možu garu un dziesmas sparu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV