Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Grupa "Inokentijs Mārpls" savu 20 gadu pastāvēšanas jubileju svinēs ar jauna albuma izdošanu

LETA, 19.04.2007. 17:00 | komentāri (1)

Grupai "Inokentijs Mārpls" šogad aprit 20 gadi, ko svinēs ar jauna albuma "Ķeras pie sirds" izdošanu, kura prezentācija notiks 23.aprīlī Andrejsalas "Pulkvedī", informēja izdevniecības "Gauja records" sabiedrisko attiecību koordinatore Ieva Apsīte.
Jaunajā grupas albumā iekļautas 15 dziesmas, kas tapušas laika posmā no 2000.gada līdz 2006.gadam, kā, piemēram, "Inokentija Mārpla" koncertos bieži dzirdētās "Eu, priekšniek!", "Motociklists", kā arī 1993.gadā sarakstītā "Māt, es gribu būt nevainīgs".

Klausītājiem būs iespēja iepazīties arī ar pāris "Inokentija Mārpla" veidotām kaverversijām - Hārdija Lediņa grupas "NSRD" dziesmu "Ciku caku caurā tumba" un grupas "Ir bijuši mati un izbijuši" dziesmai "Nabagu himna".

Albums ir veidots pēc izlases principa, jaunajām dziesmām tematiski piepulcinot arī senāk sarakstītās.

Jaunā albuma kopējo tematiku grupas vadītājs Raimonds Lagimovs jeb "Dambis" raksturo kā rokenrola, meiteņu, konfekšu un politikas savstarpējo sintēzi. Rokenrola enerģiskās un dzīvesprieka pilnās notis albumā mijas ar pankrokam raksturīgo ironiju.

Apsīte norādīja, ka "Ķeras pie sirds" ir trešais "Inokentija Mārpla" albums, ja neskaita tos, kas mājas apstākļos un koncertos pašrocīgi ierakstīti. 2000.gadā tika izdots pirmais oficiālais grupas albums "Spēks no tētiem" un 2002.gadā otrais albums mazās vinila plates formātā "Bitīt’ matos".

Albuma ierakstā piedalījušies Kaspars Bindemanis, Nils Īle, Anastasija Zvirbule, kā arī citi mūziķi, kas savulaik veidojuši grupas "Inokentijs Mārpls" sastāvu. Šobrīd grupā darbojas Lagimovs, Renarts Braufmanis Māris Čistovs.

Grupas "Inokentijs Mārpls" jaunā albuma prezentācijas pasākumā piedalīsies arī grupa "Tumors" un dīdžejs Miks, savukārt uz ekrāna būs vērojami fragmenti no "Inokentijs Mārpls" koncertiem un dziesmas "Eu, priekšniek!" videoklipa pirmizrāde.

Pēc albuma prezentācijas Andrejsalā grupas jaunā koncertprogramma būs dzirdama arī klubā "Melnā Piektdiena", Liepājā un citviet Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV