Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Latvijas mūziķi un mūziķu bērni tiekas „BILŽU” vasaras nometnē

Tija Auziņa, 16.06.2009. 14:38

Šogad mūzikas un mākslas festivālam „BILDES” – 24! Festivāla koncerti un izstāde notiks agrāk kā parasti – septembra beigās un oktobra sākumā mūzikas klubā „Četri Balti Krekli” un Rīgas Kongresu namā (sīkāk – www.bildes.lv). Lai uzsāktu veidot eksponātus „BILŽU 2009” izstādei, „BILŽU BIROJS” no 14. līdz 17.jūnijam rīko vasaras nometni Cēsu rajonā viesu namā „Nītaures dzirnavas”.
Latvijas mūziķi un mūziķu bērni tiekas „BILŽU” vasaras nometnē

Galerijas:

Nometnē piedalās mūziķi un mūziķu bērni, kuri savas mākslinieciskās spējas ir pierādījuši jau iepriekšējās „BILŽU” nometnēs un izstāžu veidošanā. Aicināti arī citi radošo profesiju pārstāvji, kas ir saistīti ar festivālu.

Nometnei dalībnieki: mūziķi – Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Jana Čakste, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Evgeņijs Krupeņins, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis u.c., mākslinieki – Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Zanda Milzarāja, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Maija Rezenberga, Linda Stepēna, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa u.c., fotogrāfi – Ojārs Jansons, Valts Kleins, Valdis Brauns, aktieris un režisors – Varis Vētra u.c.

Šī gada izstādes nosaukums – „Ergorapido un lidojošie paklāji”.

Nometnes dalībnieku domu lidojums un pasaules skatījums tiks iekrāsots, ievērpts, iešūdināts paklājos. Tiks "mākslinieciskoti" arī firmas Electrolux bezvadu putekļusūcēji Ergorapido, kas apvieno ideālu funkcionalitāti ar izcilu dizainu un ir lielisks papildinājums jebkuras mājas interjeram. Ļaujot vaļu fantāzijai, mākslinieki piešķirs katram Ergorapido savu īpašu raksturu un parādīs, ka arī tik ikdienišķa lieta kā putekļusūcējs var kļūt par kolorītu mākslas darbu un interesantu Bilžu izstādes eksponātu.

Par nometnes norisi:
14.jūnija vakarā notika nometnes dalībnieku ierašanās Nītaurē. Vakarā nometnē viesojās un koncertu sniedza grupa Daylight Kristapa Rūķīša vadībās.
15.jūnijā notika nometnes atklāšana – tika pacelts nometnes karogs un dziedāta “BILŽU” himna. Nometnes dalībnieki uzsāka darbu. Padomus krāsu un tehnikas izvēlē visiem sniedza dizaineris Guntars Ošenieks un mākslinieks Arvīds Plokšta. Pēcpusdienā nometnes dalībnieki devās ekskursijā – iepazinās ar “Līgatnes papīrfabrikas” darbu un paviesojās “Lāču migā”. Vakarā – Olgas Rajeckas lielais solokoncerts, piedaloties Aivaram Gudrajam un Jānim Pērkonam.
16.jūnijā – nometnē tiek zīmēts, līmēts, pīts un krāsots. Tiek pabeigti iesāktie darbi. Vakarā – “BILŽU” vasaras nometnes noslēgums ar izstādi un koncertu.
17.jūnijā – atvadas no nometnes.

„BILŽU” nometnes emblēmas autors – kā vienmēr mākslinieks Uldis Baltutis.

“BILŽU” vasaras nometnes draugs un atbalstītājs – “Electrolux Latvia Ltd.”.

„BILŽU” izstāde Rīgas Kongresu namā būs apskatāma no 8. līdz 10.oktobrim festivāla koncertu laikā, un pēc tam – interjera un mēbeļu centrā SPICE.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV