Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas Radio koris izdod jaunu CD "Jautra sabiedrība"

Ilze Vasermane, 17.06.2009. 14:53

Nebēdnīgiem saulgriežiem Latvijas Radio koris piedāvā dzirkstošu albumu Jautra sabiedrība - smalkas izpriecas pie šķūņa pakša. Latvju mūzikas lielais šķelmis Gunārs Ordelovskis un nepieradināmais jokdaris Juris Ābols vienā albūmā!

Jautra sabiedrība iepriecinās ar 13 nebēdnīgām tautasdziesmu apdarēm latvju pūtējmūzikas kādreizējā vadoņa Gunāra Ordelovska salikumā, kuras savā laikā priecējušas klausītājus Latvijas Radio lauku kapelas izpildījumā. Tagad šīs apdares kameransamblim Altera Veritas un korim tautasdziesmas piemērojuši jaunie latviešu komponisti Jēkabs Nīmanis un Anita Mieze.

Pirmo reizi CD ieskaņota arī flautista, komponista un ērģelnieka Jura Ābola 2005. gadā uzrakstītā kumulatīvā kantāte Jautra sabiedrība jauktam korim, solistiem un elektronikai ar paša komponista tekstu. Kumulācija ir enerģijas koncentrēšanās vienā virzienā, šajā gadījumā tas ir rituāls, kuru autoram - pēc pārliecības dadaistam, labpaticis nosaukt par folkroka skartu opusu.

Kopā ar Latvijas Radio kori jautru sabiedrību klausītājiem nodrošinās Latvijas Radio kora solisti vēl nedzirdētā skanējumā, kuriem pievienojies arī komponists Juris Ābols, kameransamblis Altera veritas, kontrabasists Jānis Stafeckis, taustiņinstrumentālists Kārlis Lācis un diriģents Sigvards Kļava.

Meklē Jautru sabiedrību veikalos Upe, Randoms, Musica Baltica un citur Latvijā.

Albuma Jautra sabiedrība izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Baltic Optical Disc un Latvijas Radio. Vairāk informācijas: http://koris.radio.org.lv

Nost ar skumjiem Jāņiem - izvēlies Jautru sabiedrību!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV