Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Faith No More” sniedz rokkoncertu pieaugušajiem

Aiga Leitholde, 02.07.2009. 02:46 | komentāri (2)

Trešdien, 1.jūlijā, Sapņu fabrikas zāli satricināja grupa „Faith no More”. Grupa uz skatuves dēļiem atgriežas pēc desmit gadu ilga pārtraukuma, bet Rīgas koncerts bija „Faith no More” taustiņinstrumentālista Rodija Botuma dzimšanas diena!
„Faith No More” sniedz rokkoncertu pieaugušajiem

Galerijas:

Vasaras karstums klausītājiem līdz pat pēdējam mirklim liek veldzēties svaigā gaisā Sapņu fabrikas pagalmā. Zālē spēlē Kid606, savā veidā atgriežot klātesošos pagātnē deviņdesmitajos, kad pasauli pāršalca tehno mūzikas vilnis un ir arī grupas „Faith No More” slavas pacēlums. Klātesošie savās sarunās nodarbojas ar matemātiskiem uzdevumiem, rēķinot savu vecumu, kad par grupu ir fanots visvairāk. „Faith No More” noteikti ir rokkoncerts pieaugušai publikai.

Viss sākas pavisam solīdi – klasiski tērptā grupa nodzied "Reunited", grupas "Peaches And Herb" dziesmas kaverversiju. Šķietami elegantais rokkoncerts ( šādas asociācijas rada arī skatuves noformējums – sarkanais priekškars) jau ar otro dziesmu "From Out Of Nowhere" diametrāli izmainās. Arī pēc desmit gadu pārtraukuma grupā ir skatuvei vajadzīgais ārprāts. Solists Maiks Patons, lai gan izskatās pēc džentelmeņa, tomēr uzvedas nekaunīgi pašpārliecināti, ar savu skatienu stindzinot skatītājus pirmajās rindās, pazobojoties par faniem, kas nedzied līdzi, un par savu pastaigu laukumu padarot vienu no bāra letēm. Šķiet, Sapņu fabrika viņam ir par mazu. Taču lieliskās balss spējas attaisno viņa lecīgo uzvedību – Patona balsī ir dzirdami soulmūzikas, repa, arī smagā metāla vokāla elementi, kas tiek deformēti un pastiprināti ar megafona palīdzību. Ne velti mūziķis ir slavēts kā lielisks balss aktieris un ļoti harizmātiska skatuves personība. Arī dziesmu repertuārā valdīja stilistiska dažādība no draiskulīgās „RV” dziesmas, kas guva skaļu publikas atbalstu, līdz repmetāla cienīgajam „Be Agressive”, provocējot uz vienu kārtīgu riņķa danci. Uzstāšanās laikā nereti ieskanas pazīstamas citu autoru melodijas, no kurām laikam visaktuālākais ir Lady GaGa „Pocker face”. Koncerta noslēgumā Patons nosmej: „Mēs tik ilgu laiku neesam bijuši kopā kā grupa, ka dažreiz man mūsu dziesmas šķiet kā kaverversijas”. Jūnijā adrenalīnu sasmēlušies lielajos festivālos, „Faith No More” atgriešanās ir izdevusies arī Rīgā!

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV