Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

SKAposts ir izSKAnējis

Alma Ziemele un Krišjānis Jantons, 13.07.2009. 00:31

11. jūlijā „Dirty Deal Cafe” telpās un pagalmā norisinājās minifestivāls „SKAposts”. Pēc vairāk nekā 6 gadiem atkal atdzīvināta ideja par visu šībrīža Latvijas ska/ regeja grupu kopā spēlēšanu. Iniciatīva par šāda festivāla veidošanu pieder Latvijas ska pionieru grupai „Voiceks Voiska”, ko šoreiz pārņēma un realizēja grupa „All day long”. Festivāls aizsākās tālajā 2003.gadā Kuldīgā, nekomerciālās kultūras centrā “Zabadaks” un toreiz līdz ar „Voiceks Voiska” uzstājās nu jau vairs neeksistējošas, bet leģendāras grupas – mūsu pašu „Pest of a Child” un Lietuvas „Frekenbok”.
SKAposts ir izSKAnējis

Galerijas:

Šogad minifestivāls bija plānots uz 3 skatuvēm Spīķeros „Dirty Deal Cafe”, bet lietus dēļ tika atcelta pagalma skatuve un visām grupām bija jāsaspiežas uz vienas – kluba iekštelpās. Šī iemesla dēļ pašsaprotamas bija izmaiņas un aizkavēšanās grupu uzstāšanās laikos.

Tā kā pasākums sākās neierasti agri, diemžēl nokavējām pirmo divu grupu uzstāšanos – turbofolka māksliniekus „Oranžās brīvdienas” un jauneklīgos „ManGo”. Par abām grupām tika dzirdētas labas atsauksmes, īpaši atzīmējot „Oranžo brīvdienu” enerģisko sniegumu.

Un tad jau uz skatuves kāpa mūžam jaunie „Voiceks Voiska”, kas nebeidz pārsteigt ar spēju mainīties un izkopt savu skanējumu par spīti grupas ilgajai pastāvēšanai. Pirmo reizi grupas sastāvā uzstājās jauns basģitārists, kas deva iespēju pamatsastāva basģitāristam nodoties citu eksotisku instrumentu spēlēšanai. Grupa izpildīja savas vecās un jaunās dziesmas, kuras publika arī ar lielu atsaucību uzņēma, tomēr hītu hīts ir un paliek vecum vecā „Ludis mīl”.

Pēc trakulīgajām dejām harmonisku regeju piedāvāja grupa „Striķis”. Pašu dziesmas mijās ar populāru melodiju interpretācijām – sākot ar filmas „Emīla nedarbi” galveno motīvu un dziesmu „The Final Countdown”, beidzot ar Boba Mārlija un Raimonda Paula daiļradi. Grupas solists „atviegloja sev darbu”, uz skatuves pieaicinot dažādus viesmāksliniekus, kas ierasto skanējumu padarīja ņiprāku un atraktīvāku. Publika ar ovācijām uzņēma Radio Lāgas topu līderi „Zaķītis mazs”.

Pie klasiskiem ska/ punk ritmiem mūs atkal pievērsa vakara vaininieki „All Day Long”, kuri, neskatoties uz nelielām sastāva izmaiņām, nemaina savu skanējumu un turpina vienreizīgo ceļu Latvijas alternatīvās mūzikas scēnā.

Kā pēdējie uzstājās „Kuchenbeat”, grupa, kas sakausē gan dažādus mūzikas stilus, gan dažādus cilvēkus. Šajā koncertā grupas kolorīto izpildījumu papildināja jaunie pūtēji, tā pietuvinoties jau „miniorķestrim”. Kuplo grupas sastāvu uzstāšanās beigās vēl papildināja vokālisti no apvienības „Apofeoz soundsystem”.

Par dejām atsevišķā zālē rūpējās „Crystral soundsystem” un „Apofeoz soundsystem”, kuriem tomēr lielāko daļu dejotājus laupīja dzīvā mūzika uz galvenās skatuves.

Cerams, ka nākamais „SKAposts” būs ātrāk nekā pēc 6 gadiem, apmeklētāju skaits tikai augs un saglabāsies festivāla kopējā gaisotne – nerimstošas dejas, kvalitatīva mūzika un jautrība līdz rītam.

P.S. Jāuzslavē uzlabojumi „Dirty Deal Cafe” pagalmā – nav vairs jālaipo starp dubļainām peļķēm, bet var slidināties par brīnišķīgu deju grīdu!

Foto: Inese Kalniņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV