Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Jūlija beigās notiks jau 12. Saulkrastu Džeza festivāls

Aiga Leitholde, 16.07.2009. 14:53

Vakar, 15.jūlijā, Bites Blūza klubā notika Saulkrastu džeza festivāla preses konference, kas šovasar notiks jau 12. reizi.
Jūlija beigās notiks jau 12. Saulkrastu Džeza festivāls

Saulkrastu džeza festivāls norisināsies no 20 līdz 25.jūlijam Saulkrastos Minhauzena Undā. Festivāla galvenais mākslinieks būs basa ģitārists Etienne Mbappe, kas koncertā uzstāsies ar savu grupa „Su La Take”. Mbappe mūzikā ir uzticīgs savai etniskajai izcelsmei, dziedot dzimtajā kamerūniešu valodā.

Šīs vasaras festivāls būs veltīts Latvijas džezam, kura aizsākumi ir meklējami ap pagājušā gadsimta 30 gadu beigām, piedzīvodami pārrāvumu kara laikā. Arī Saulkrastu džeza festivāla 12 gadu laikā ir izaugusi jauna džeza mūziķu paaudze. Šobrīd arī Rīgas Doma kora skola un Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskola piedāvā džeza programmas. Tāpēc festivāla apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt gan nopietnus pašmāju meistarus, gan talantīgu vidējo paaudzi, un, protams, saklausīt un iepazīt pavisam jauno džeza mūziķu potenciālu.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir meistarklases, kuras jaunajiem mūziķiem pasniedz starptautiski atzīti profesionāļi kā ASV ģitārists Deivids Bekers, sitamo instrumentu un perkusiju speciālists Matias Filipsens no Vācijas un daudzi citi. Kā atzina festivāla organizatori, vislielākā interese ir par vokālajām un bungu meistarklasēm.

Saulkrastu džeza festivāla koncerti no pirmdienas, 20.jūlija, līdz piektdienai ,24.jūlijam, sākas 20.00. Klausītājiem būs iespēja noklausīties divus pašmāju projektus, kā arī ārzemju viesus no Gruzijas un Lietuvas, pēc kuriem mūziķi ļausies improvizācijai. Festivāla noslēguma dienā 25.jūlijā pusdienas laikā 12.00 muzicēs festivāla studenti, bet plkst. 19.00 paredzēts gala koncerta sākums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV