Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Šogad “Rokenrola slavas zālei” aprit 25 gadi

Ilze Malaševska, 23.07.2009. 13:01

“Rokenrola slavas zāles” (Rock'n'Roll Hall of Fame) 25 gadu jubilejas svinības notiks oktobrī, informēja svinību organizatori. Tās ilgs divas naktis un tajās piedalīsies daudzi pasaulē slaveni mūziķi.
Šogad “Rokenrola slavas zālei” aprit 25 gadi

Jubilejas svinības notiks Ņujorkā, Medisona apaļajā dārzā (Madison square garden). Jau šobrīd jubilejas organizatori ir paziņojuši, ka svinībās uzstāsies Brūss Springstīns (Bruce Springsteen), Areta Frenklina (Aretha Franklin), Ēriks Kleptons (Eric Clapton), Stīvijs Vonders (Stevie Wonder), un grupas “U2” un “Metalica”. Organizatori norāda, ka iespējama arī Paula Makartnija (Paul McCartney) un grupas “The Eagles” dalība, bet mākslinieku vārdi tiks precizēti un paziņoti, tuvojoties jubilejas svinību datumam.

“Rokenrola slavas zāle” tika atklāta 1986. gadā un vieni no pirmajiem uzņemtajiem māksliniekiem bija Kriss Brauns (Chris Brown), un Elviss Preslijs (Elvis Presley). Slavas zālē uzņemti arī tādi mūziķi kā B.B.Kings (B.B.King), Stīvijs Vonders (Stevie Wonder), Džonijs Kašs (Johnny Cash), Džons Lenons (John Lennon) un Bobs Mārlijs (Bob Marley), grupas “The Beach Boys”, “The Beatles”, “The Roling Stones” un “The Who”. 2008. gadā slavas zālei pievienojās dziedātājas Madonnas un grupas “R.E.M.” vārdi, savukārt 2009. gadā  - Džefs Beks (Jeff Beck), grupas “Metallica” un “Run-D.M.C.”

“Rokenrola slavas zāle” un muzejs atrodas ASV, Ohaijo štatā. Tā mērķis ir ierakstīt vēsturē atpazīstamāko un ietekmīgāko, labāko mūziķu, producentu, kā arī citu cilvēku vārdus, kuru ieguldījums mūzikas jomā nav bijis mazs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV