Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Festivāls „Tele2 Baltic Beach Party” ir sācies

Edgars Džiguns, 24.07.2009. 09:47

Līdz formālai festivāla „Tele2 Baltic Beach Party” atklāšanai vēl kāds brīdis gaidāms, divu dienu un nakšu piedzīvojumu pasaule oficiāli vārtus vērs pulksten 17. Tomēr jau šobrīd Liepāja un pludmale šajā pilsētā ir pārvērtusies līdz skaistai nepazīšanai – no tuvām un tālām zemēm ierodas mūziķi, darbus steidz dažāda žanra tehnisko izaicinājumu speciālisti, modri ir cilvēki, kas rūpēsies par drošību. Divas dienas un naktis aizmirst par ikdienu gatavi arī paši galvenie – festivāla apmeklētāji.
Festivāls „Tele2 Baltic Beach Party” ir sācies

Par vienu no festivāla simboliem dēvētais, arī šogad „Tele2 Baltic Beach Party” lielās skatuves piedāvājumu kopā saturēt raudzīs Ufo. Pieredzes bagātais pludmales puika pastāstīja, kas viņam sakāms par gaidāmo dauzīšanos divu dienu un nakšu garumā.

Ko ilggadējs festivāla vadītājs var pastāstīt par cilvēkiem, kas apmeklē festivālu – kas viņos labs, kas varbūt negatīvāks?

Šis ir tas pasākums, kur nekādu negatīvismu nejūt.  Uz šo pasākumu cilvēki nenāk, lai ķertu kaut kādu smalku mākslu vai vēl kaut ko. Viņi nāk dauzīties, viņi nāk uz festivālu, lai vairākas dienas forši izdauzītos. Tas ir galvenais mērķis.

Kā vērtē pašu festivālu? Kas par to pastāstāms?

Piedāvājums festivālā ir ārkārtīgi liels, un mūzika, kas tiek piedāvāta visapkārt, nepavisam nav slikta. Katrs var atrast kaut ko sev piemērotu. Nedomāju, ka šim festivālam ārkārtīgi svarīgi ir iespējami daudz nopietnie vārdi uz skatuves. Vēl jo vairāk tāpēc, tie nopietnie vārdi jau pavelk līdzi arī zināmas problēmas priekš festivāla. Piemēram, tajā brīdī, kad nopietnais vārds stundu pirms sava priekšnesuma sāk gatavoties, tajā brīdī tur nedrīkst notikt praktiski nekas, lielajai skatuvei tiek norauts stopkrāns! Un cilvēkiem jāgaida, jo tiem ārkārtīgi smalkajiem tehniķiem ir vajadzīgs klusums un miers. It kā viņi to darītu pirmo reizi mūžā, vai ne? Nu tā, brīžiem smieklīgi. Domāju, viņi pilnīgi citādāk uzvedas kādā citā festivālā, piemēram Glastonberijas, kas nākamgad svinēs, cik tur, 40 gadus. Nekas, bīčpārtijai tas viss vēl priekšā. Vienā brīdī bīčpārtija būs nevis tas festivāls, kas četras reizes jaunāks, tas būs tikai divdesmit gadus jaunāks.

Ko vari pateikt cilvēkiem, kuri 24. un 25.jūlijā izlems doties Liepājas pludmales virzienā, lai piedzīvotu festivālu?

Jābrauc ar visām labām domām, neskatoties uz visām šī problēmām. Visas problēmas jau aizmirsīsies, festivāla laikā noteikti. Un vēl, obligāti ir jādzīvo telšu pilsētiņā! Starpcitu, arī uz liepājniekiem tas pats attiecas. Festivāla laikā, domāju, tieši telšu pilsētiņa ir vieta, kur tā riktīgā dzīve arī notiek. Jebkurā gadījumā, piedāvājums ir OK – lielās skatuves hedlaineri, normāla vasaras deju mūzika, visi iespējamie Latvijas rokmuzikālie veidojumi, dīdžeji un viss pārējais. Būs gana lustīgi!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV