Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

VAK „Latvija” ar panākumiem piedalās starptautiskos festivālos

Ieva Vītiņa, 24.07.2009. 13:14

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” ir atgriezies no Vācijas lielākā un nozīmīgākā mūzikas festivāla – Reingavas mūzikas festivāla - , kur Eberbahas klosterī atskaņoja Rodiona Ščedrina opusu „Apzīmogotais eņģelis”.

Koncertā klāt bija ar lielo mūzikas un nošu izdevniecību pārstāvji, dažādu starptautisku mūzikas festivālu organizatori, komponists Rodions Ščedrins ar kundzi Maiju Pļisecku. Komponists pauda atziņu, ka koris „Latvija” šobrīd ir labākais koris pasaulē. Koncerts tika ierakstīts un izdevniecība „Schott Music” sērijā „Komponista portrets” ir paredzējusi izdod DVD. Lielāko Vācijas laikrakstu kultūras apskatnieki ir veltījuši slavinošas recenzijas kora „Latvija” un Māra Sirmā sniegumam šajā koncertā.

Šogad Reingavas festivālā piedalās arī tādi mākslinieki kā Baiba Skride, Sers Saimons Ratls, „King’s Singers”, Sers Džons Eliots Gārdiners etc.

25. jūlijā Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un Māris Sirmais dosies uz Dāvida Oistraha festivālu Pērnavā, kur atskaņos šo pašu Ščedrina krievu liturģiju „Apzīmogotais eņģelis”. Plašāka informācija par festivālu pieejama www.oistfest.ee

Pēc festivāla koris turpinās darbu pie 12. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla, kura atklāšanas koncerts notiks 19. augustā. Biļetes uz festivāla koncertiem ir pieejamas „Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā.




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV