Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Naudas trūkuma dēļ atcelts „Woodstock” jubilejas festivāls

Ilze Malaševska, 04.08.2009. 16:24 | komentāri (2)

Šogad plānotais mūzikas un mākslas festivāla „Woodstock” 40 gadu jubilejas festivāls tiks atcelts, laikrakstam „The Rolling Stones” atklāja festivāla organizators Mičels Langs. Galvenais festivāla atcelšanas iemesls ir sponsoru trūkums.
Naudas trūkuma dēļ atcelts „Woodstock” jubilejas festivāls

Mičels Langs, viens no 1969. gada „Woodstock” festivāla organizatoriem, bija iecerējis augusta beigās rīkot bezmaksas koncertu Bruklinas prospekta parkā. Šī iecere tika atcelta, jo neizdevās atrast sponsorus, kas būtu gatavi apmaksāt 8 – 10 miljonu lielās festivāla izmaksas. „Nauda. Nav sponsoru”, festivāla atcelšanas iemeslus skaidroja M. Langs.

Tomēr organizatoriem radās cerība, ka festivālu varētu izdoties noorganizēt septembra nogalē Ņujorkā notiekošajā „Klimata nedēļā”, konkrētāk „Seal the Deal!” kampaņas ietvaros. Kampaņas mērķis ir izdarīt spiedienu uz valdību, lai tā decembrī Kopenhāgenā notiekošajā samitā parakstītu klimata izmaiņu paktu un akceptētu „starptautiski zaļas ekonomikas” ieviešanas ideju. „Tas būtu bijis liels atbalsts notikumam”, laikrakstam sacīja M. Langs, uzsverot, ka viņš festivālu vēlējies veidot pēc iespējas dabai draudzīgāku.

Par spīti tam, ka festivāls ir atcelts, M. Langs aktīvi darbojas papildus projektos. 8. augustā viņš kopā ar kolēģiem prezentēs komēdiju „Taking Woodstock”, kura uz kino ekrāniem nonāks 28. augustā. Filma veidota, balstoties uz rakstnieka Elliota Tibera sarakstīto grāmatu, kura tapusi, kad viņš „Woodstock” festivāla laikā ar ģimeni dzīvojis „Bethel” motelī. 14. augustā mūzikas kanāls „VH1” raidīs dokumentālu raidījumu „Woodstock: Now & Then”, savukārt 17. augustā raidījums būs redzams „History Chanell” kanālā. Bet 23. augustā Vudstokas rietumos M. Langs prezentēs projektu „Kidstock”, kas tapis, sadarbojoties ar bērniem no „Paul Green’s School of Rock”, savukārt ideja aizgūta no Džeka Bleka filmas un būs kā cieņas izrādīšana „Woodstock” mūzikas festivālam.

1969. gadā notika pirmais mūzikas un mākslas festivāls „Woodstock”, kurš pulcēja vairāk nekā 400 000 apmeklētāju. Šis mūzikas festivāls ir iekļauts mūzikas žurnāla „The Rolling Stone” „50 mirkļi, kas izmainīja Rokenrola vēsturi” sarakstā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV