Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Bejonsī Noulza un Kellija Klārksone izpilda vienādas dziesmas?

Ilze Malaševska, 05.08.2009. 13:06

Sabiedrībā populāru mūziķu dziesmu autors Raiens Teders noraida apsūdzību, ka viņš ir sarakstījis līdzīgas dziesmas dziedātājai Bejonsī Noulzai (Beyonce Knowles) un Kellijai Klārksonei (Kelly Clarkson).
Bejonsī Noulza un Kellija Klārksone izpilda vienādas dziesmas?

„Tas ir absurdi un aizvainojoši”, ziņu kanālam „BBC News” sacīja skaņdarbu autors Raiens Teders.

Amerikas pop dziedātāja Kellija Klārksone ziņu kanālam „BBC News” paziņoja, ka viņas jaunais singls „Already gone” ir veidots uz tādas paša pamatritma tēmas kā R&B dziedātājas Bejonsī Noulzas dziesma „Halo”. Pēc šī paziņojuma tekstu autors Raiens Teders „BBC News” sacīja, ka „dziesmas ir dažādas gan konceptuālā, gan tekstuālā ziņā, arī melodija ir atšķirīga”. Viņš arī piebilda, ka „nekad nemēģinātu piemuļķot māksliniekus, liekot ierakstīt vienāda skanējuma dziesmas”.

Pop dziedātāja Kellija Klārksone dziesmu autoru kritizēja Kanādas ziņu kanālam „CBS News” sniegtajā intervijā, sakot, ka viņa nebijusi pārliecināta par dziesmu līdzību, līdz vienlaicīgi dzirdējusi abas dziesmas, piebilstot, ka bijušās grupas „Destiny Child” līderes albums bijis izdots, kamēr Klārksones albums vēl bija tapšanas procesā. „Neviens nesēdēs mājās un nedomās par to, ka Raiens Teders ir iedevis Bejonsī un Klārksonei vienu un to pašu gabalu”, intervijā sacīja mūziķe. „Viņi domās par to, ka es esmu no kāda to pārkopējusi”. Kellija Klārksone arī norādīja, ka viņa ir cīnījusies, lai atturētu ierakstu kompāniju „Sony Music” no singla izdošanas, bet viņas iebildumi netika ņemti vērā.

Savukārt pats Raiens Teders uzskata, ka dziesma „Alredy Gone” ir viena no labākajām dziesmām, kuru viņš ir sarakstījis vai producējis kopš Leonas Levisas dziesmas „Bleeding Love” un ka tā atrodas tālu no dziesmas „Halo” skanējuma. „Es domāju, ka tad, kad cilvēki klausīsies dziesmu „Already Gone”, viņi dzirdēs vienu no vislabākajiem sieviešu vokāliem, sniedzot sirdi plosošu muzikālo performanci”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV