Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Grupa „Muse” ietekmējas no Džona Orvela

Ilze Malaševska, 05.08.2009. 15:08

Lielbritānijas rokgrupa „Muse”, veidojot savu jaunāko albumu, ietekmējusies no Džona Orvela grāmatas „1984”. Grupas līderis Mats Belami (Matt Bellamy) intervijā ārvalstu medijiem atklāja, ka lielākā daļa no jaunajā albumā iekļautajiem dziesmu tekstiem veidoti, ietekmējoties tieši no grāmatas galveno varoņu attiecībām.
Grupa „Muse” ietekmējas no Džona Orvela

Mats Belami „Radio 1's Zane Lowe” atklāja, ka pirmo reizi Džona Orvela grāmatu izlasījis 15 gadu vecumā. „Tad man šķita, ka tā ir par politiku”, sacīja mūziķis. „Bet šoreiz mani aizrāva tieši mīlas stāsts starp Džuljetu un Vatsonu”.

„Es uzskatu, ka pirmā dziesma no albuma ietvers sevī to, kā cilvēki Anglijā jūtas un to, ka ir nepieciešamas pārmaiņas”, pirms dziesmas „Uprising Bellamy” pirmatskaņojuma sacīja M. Belami. Viņš arī atklāja, ka, izņemot albumā iekļauto materiālu, grupa nav ierakstījusi nevienu jaunu dziesmu. „Mēs esam tik slinki, cik slinki varam būt, -  ierakstījām 11 dziesmas un viss”.

2007. gadā grupai „Muse” izdevās izpārdot biļetes uz diviem koncertiem Vemblija stadionā, Londonā, bet šobrīd grupa gatavojas sešiem koncertiem, kas notiks rudenī izziņotās tūres ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV