Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Jau šonedēļ notiks festivāls „Roka Naktis 2009”

easyget.lv, 07.08.2009. 09:27

Šajā nedēļas nogalē,  7. un 8. augustā, Lietuvā, Zarasu ezera salā (nepilnus 30 kilometrus no Daugavpils) notiks lielākais Lietuvas rokfestivāls "Roka naktis 2009"
Jau šonedēļ notiks festivāls „Roka Naktis 2009”

Festivāla  organizators un tēvs Algirdas Barniškis-Bleka (Latvijā vairāk pazīstams ir otrs viņa lolojums – festivāls „Blūza Naktis”, kas notiek jūlija beigās) stāsta, ka tas ir maldīgs priekšstats – ka festivāls ir tikai smagās mūzikas mīļotājiem. Festivālā būs plaša stilu dažādība, kas apmierinās gan pārliecinātu rokeru, gan industrial, gan vieglākas mūzikas mīļotājus.

Kā jau tika ziņots, šogad festivālā būs pārstāvētas arī latvijas grupas - "The Hobos", "Invasion", "Backflow", "Screampiece" un „Laime Pilnīga”.
   
Uz vienas no skatuvēm uzstāsies 11 jaunās grupas, kas cīnīsies par tiesībām uzstāties uz galvenās skatuves nākamgad – uzvarētāju noteiks festivāla publika. Paralēli koncertiem notiks dažādas izklaides - rock-karaokes konkursi, futbola un volejbola sacensības, žonglieru triki, mētāšanās ar krāsas baloniem, velomobīļu sacensības – visas atrakcijas un nodarbes te uzskaitīt nebūtu iespējams. Būs arī  "Roka Naktis TV" telts tiem, kuri vēlēsies apvienot kino ar mūziku - tiks rādītas filmas par dažādām roka leģendām, piemēram, grupu „Metallica” u.c.
    
Iepazīties ar festivālā spēlējošajām grupām viesi varēs arī savā dzīvesvietā - telšu pilsētiņā, kā arī citās festivāla zonās. Pirmo reizi Zarasu sala būs sadalīta improvizētos rajonos un ieliņās - katra nosaukta kādas konkrētās grupas vārdā. Improvizētajās "ielās" būs izstādīti stendi, kuros būs izsmeļoša informācija par grupu biogrāfiju, dalībniekiem, mūziku, panākumiem utt.
   
Vieni no festivāla regulārajiem viesiem ir grupa „Opus Pro”, lūk ko saka grupas ģitārists un dziesmu autors Harijs Zariņš: „Roka Naktis – tas ir „riktīgs”  labas rokmūzikas tusiņš, uz kuru labprāt brauktu vēl un vēl.”
   
Aisha, kas kopā ar “Opus Pro” uzstājās festivālā pirms dažiem gadiem, stāsta: „Uzstājos kopā ar tēvu - sākumā biju nobijusies, kā mani uzņems lietuviešu publika, kas mani nepazīst (organizators Algirdas gan teica – neuztraucies, tu taču esi seksīga). Uzkāpjot uz skatuves, viss bija kārtībā – publika festivālā ir fantastiska, turklāt festivāls notiek ļoti smukā vietā un atmosfēra ir lieliska.”

Biļetes būs iespējams nopirkt uz vietas pie ieejas, cena uz abām dienām – 97Lt, kas ir nepilni 20 Ls. Autostāvvietas cena – 20Lt (4Ls), telts vieta – bezmaksas. Papildus informācija – http://www.rocknights.lt

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV