Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Nīls Jangs nominēts balvai par ieguldījumu mūzikā

Ilze Malaševska, 13.08.2009. 12:46

Mūzikas pasaules leģenda Nīls Jangs (Neil Young) ir nominēts „Recording Academy and the MusiCares Foundation” balvai „Gada cilvēks”. Šīs balvas saņemšanai mūziķis ir izvirzīts, pateicoties viņa nesavtīgajam darbam.
Nīls Jangs nominēts balvai par ieguldījumu mūzikā

Nīls Jangs ievērību guvis, pateicoties viņa neizmērojamajam mākslinieciskajam ieguldījumam mūzikas pasaulē, medijos tiekot dēvētam pat par filantropu. Viņš 1985. gadā dibināja grupu „Farm Aid”, lai ar iegūtajiem naudas līdzekļiem palīdzētu ASV fermeru ģimenēm. Šobrīd „Fram Aid” ir organizācija, kura rīko labdarības koncertus, lai uzsvērtu ģimenes saimniecības un dabas nozīmi. Kopā ar sievu mūziķis ir arī gadskārtējā labdarības koncerta „Bridge School” rīkotājs. Tā mērķis ir koncertā iegūtos līdzekļus ziedot bērniem ar runas un fiziskiem traucējumiem.

„Nīls ir radījis mākslinieciskās integritātes standartus un simbolizē ikonisku kreativitāti un viņa darbība ir uzskatāma par stingru humānismu”, kultūras ziņu portālam NME.com sacīja „Recording Academy and  MusiCares Foundation” prezidents Nīls Portnovs.

Mūziķis tiks apbalvots 2010. gada 29. janvārī Losandželosā, divas dienas pirms 2010. gada „Grammy” balvas pasniegšanas ceremonijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV