Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Vijolnieks Arnolds Kupčs dodas uz konkursu Vācijā

easyget.lv, 13.08.2009. 14:06

Piektdien, 14.augustā, plkst. 12:00 viesnīcā Avalon Rīgā svinīgos apstākļos jaunajam vijolniekam Arnoldam Kupčam tiks pasniegts naudas čeks dalībai starptautiskajā jauno vijolnieku konkursā Kloster Schontal 2009 Vācijā.

Trīspadsmit gadīgais Jūrmalas mūzikas vidusskolas audzēknis Arnolds Kupčs jau vairākkārt piedalījies dažādos konkursos un guvis godalgotas vietas – 2007.gadā 1.vieta starptautiskajā A. Glazunova jauno vijolnieku konkursā Parīzē, 3.vieta starptautiskajā vijolnieku konkursā “Remember Enescu” Rumānijā, kā arī uzvara 2008.gadā Valsts jauno vijolnieku konkursā.

Arnolds līdz šim koncertos jau paguvis muzicēt kopā ar Liepājas simfonisko orķestri. Viņa vijoles spēles pasniedzējs Jūrmalas skolā bija Ojārs Kalniņš, kurš izaudzinājis daudzus izcilus Latvijas vijolniekus – Raimondu Ozolu, Vinetu Sareiku, jauno un daudzsološo Elīnu Bukšu un citus.

Iespēju Arnolda Kupča un viņa koncertmeistares dalībai konkursā Vācijā finansiāli atbalstīt ir raduši divi Latvijas Rotari klubi – Rīgas Baltijas Rotari klubs un Ventspils Rotari klubs. Sponsorējumu nodrošina Taivānas vēstniecība un Ventspils “rotarieši”. Minēto čeku Arnoldam pasniegs Taivānas vēstnieks Latvijā. Svinīgajā brīdī viesnīcā Avalon klāt būs arī Kultūras ministra padomnieks kultūrizglītības jautājumos Egīls Šēfers.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV