Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēdzies ceturtais „Fontaine Festival”

Aiga Leitholde, 17.08.2009. 15:15 | komentāri (2)

14. un 15. augustā Liepājā norisinājās ceturtais „Fontaine Festival”, apmeklētājiem piedāvājot gana internacionālu un stilistiski daudzveidīgu programmu.
Noslēdzies ceturtais „Fontaine Festival”

Galerijas:

Daļa satikto klausītāju skumji nopūtās, ka šī gada festivāls atgādinot vienu no kluba „Fontaine Palace” apmeklētajiem vakariem. Savā ziņā šim apgalvojumam nevarēja nepiekrist, šogad mērogi bija mazāki. Uz kluba un āra mazās „Gipsy camp” skatuves vienlaicīgi spēlēja grupas. Ceļā no viena koncerta uz otru, klausītāji „aizķērās” Fontaine Royal hotel foajē vai arī jaunajā Prison bārā, kur vēroja kārdinošo striptīzdejotāju priekšnesumu. Protams, šīs vasaras festivāla muzikālā programma bija vismaz divas reizes īsāka par iepriekšējā gada, taču šogad varēja nesteidzīgāk baudīt Fonteina īpašumos valdošo brīvības elpu.

Piektdienā visvairāk laika man sanāca pavadīt „Čigānu nometnē”, kuras valdošo bohēmisko noskaņu izdaiļoja „Frank Zappa Project”, kurā dižā Zapas dziesmas savā instrumentālajā aranžējumā spēlēja grupas „The Briefing” mūziķi kopā ar savu sievišķīgo pūtēju aizmuguri. Dāņu grupa „Mavourneen” klausītājus satracināja ar skaļu garāžroku, kurā bija jūtamas gan grunge, gan stoner roka – 90. gadu sākumā dzimušo rokmūzikas stilu ietekme. Grupas solists Kristofers, kuram bija vizuāla līdzība ar Džastinu Timberleiku, lika izkust pašmāju zelteņu sirdīm. Tāpēc dāņi bija laimīgi uzzinot, ka viņu sestdienas koncerts Lietuvā atkrīt, un savu koncertu atkārtoja arī sestdienā, spēlējot uz „Fontaine Palace” skatuves. Taču piektdienas galvenie mākslinieki noteikti bija grupa „The Hobos” , klausītāju pūlī radot milzīgu virpuli. Tajā pašā laikā kluba skatuvē norisinājās jauno grupu konkursa „Flashlight” fināls, kurā par uzvarētājiem sumināja grupu „Acid Rain”. Grupas instrumentālā saderība tās pastāvēšanas laikā ir kļuvusi ļoti pārliecinoša, ka reizēm tā nomāc vokālista balsi. Tāpēc „Acid Rain” gudri izmanto savu spēku, dziesmu instrumentālajām starpspēlēm nenosakot laika limitu.

Sestdienā čigānu nometnes skatuvi atklāja Zaķis – kolorītais riteņbraucējs ar dziesminieka dotībām. Dažreiz šķita, ka dziesmu vārdi tapa, viņam esot uz skatuves. Vērojot publiku, Zaķis izraudzīja laimīgos, kuriem veltīt dziesmu. Pēc pusotras stundas ilgās performances dziesminieks bija palicis melnās apakšbiksēs, kurās jutās ļoti labi.

Tajā pašā laikā pretī Fontaine Royal Hotel novietotā kuģa jumta tika uzstādīta aparatūra. Pirms kuģa sagriešanas uz kuģa koncertu sniedza leģendārais liepājnieks Ainars Virga un viņa muzikālā komanda. Koncerts tika rīkots neatkarīgi no festivāla, tāpēc savāca krietnu klausītāju pūli.

Sestdienas nakts vējš un sijājošais lietus liek klausītājiem meklēt pajumti. Aktīvākie paliek laukā, siltumu rodot kustībās pie ļoti dejojamām grupām „All Day Long”, lietuviešiem „Spichki” un arī somiem „The Valkyrians”. Tajā pašā laikā kluba skatuve bija atvēlēta muzikāli smagākām grupām kā „Barrel” un „SIA Radikal”. Aiz irāņu grupas „Bodybags” nosaukuma slēpjas pats namatēvs Luijs Fonteins, kas pirotehnikas un striptīzmeiteņu pavadīts, izkāpa no līķu maisa. Programmā tika spēlēta paša Fonteina mūzika, taču ar pirotehnikas dūmiem piesmakušais klubs radīja vēlmi iet klausīties uz āra skatuves notiekošo. Sestdienas „Gibsy Camp” galvenie mākslinieki noteikti bija „Inokentijs Mārplis”, kuri, izstarodami milzīgu pozitīvismu, lika klausītājiem kustēties gan horizontālā, gan vertikālā virzienā. Klausītāji aktīvi dziedāja līdzi, žiperīgākie pat pamanījās piedziedāt, izmantojot mikrofonu. Īpaši pieprasīta bija dziesma „Revolucionārs”, kuru skaidri un skaļi nodziedāja klātesošo koris. Saules lēkts svētdienas agrajā rītā tika sagaidīts, klausoties grupas „Apēdājs” groteski romantiskās dziesmas.

Sešos no rīta Fonteinā guļ tikai ļoti, ļoti nogurušie vai arī ar romantiskām nodarbēm aizņemtie. Šķiet, ka laika posmā no sešiem līdz astoņiem no rīta notiek vislielākie brīnumi. Taču ir jāatceras - Kas notiek Fonteinā, šeit arī paliek – man liekas šis klusēšanas zvērests vislabāk raksturotu „Fontaine Festival” bohēmu. Ja vasaras festivāli ir vienreizējs pasākums, tad, esot Liepājā, tu šīs sajūtas vari iegūt jebkurā gadalaikā, jo tālāk par Liepājas kanālmalu nemaz negribas doties. Tiesa gan, šajā augusta nedēļas nogalē varēja just rudens tuvošanos. Gribētos, lai nākamajā gadā festivāls pārceltos atpakaļ uz jūliju. „Fontaine Festival” ir ļoti neatkarīgs pasākums, kas bez kluba pastāvīgajiem muzikālajiem viesiem vienmēr piedāvā interesantas grupas. Festivālam ir izveidojusies nemainīgā apmeklētāju kopa, kas bez sarunāšanas noteikti atkal tiksies šajā pašā vietā un vajadzīgajā laikā. Cerams, nedaudz siltākā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV