Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Amerikāņu mūziķis Džons Fogertijs izdod jaunu albumu

Jānis Penka, 18.08.2009. 17:38

Leģendārais amerikānu rokmūziķis Džons Fogertijs (John Fogerty) nāk klajā ar jaunu albumu “The Blue Ridge Rangers Rides Again”, kas no 1.septembra mūzikas izdevniecības “Universal Music” apgādā būs pieejams arī Latvijā.
Amerikāņu mūziķis Džons Fogertijs izdod jaunu albumu

Albumā iekļauta amerikāņu mūzikas klasika, tostarp albuma pirmais singls – jauna versija “The Everly Brothers” 1960.gada dziesmai “When Will I Be Loved”, kas tapusi kopā ar amerikāņu leģendu Brūsu Springstīnu, kā arī Rika Nelsona “Garden Party”, kurā piedalās Dons Henlijs un Timotijs Brūss Šmits no “The Eagles”, Džona Denvera “Back Home Again”, Džona Praina “Paradise”, Baka Ovena “I Don’t Care” un paša sarakstītjai dziesmai “Change In The Weather” no 1986.gada albuma “Eye Of The Zombie”.

“Blue Ridge Rangers” debitēja 1973.gadā, kad Džons Fogertijs izdeva klasisku rokmūzikas skaņdarbu kaverversiju albumu ar šādu nosaukumu. Nosaukums bija maldinošs, jo visus instrumentus, ieskaitot bungas, bija iespēlējis pats kādreizējais “Creedence Clearwater Revival” līderis.

Šoreiz Fogertijs nemuzicē viens, bet apvienojis veselu zvaigžņu plejādi – ģitāristu Badiju Milleru (Buddy Miller), “steel” ģitāras meistaru Gregu Līsu (Greg Leisz), “fiddle” vijoles profesionāli Džeisonu Maueriju (Jason Mowery), bundzinieku Keniju Aronofu (Kenny Aronoff) un daudzus citus.

Vislabāk mūziķu radošā sadarbība jūtama “Jumpin” Džina Simonsa (Jumpin’ Gene Simmons) 1964.gada hita “Haunted House” jaunajā versijā. “Mans mērķis bija to padarīt par īstu kantrī “jam”,” atklāj Fogertijs.

Duetu ar Brūsu Springstīnu dziesmā “When Will I Be Loved” var noklausīties Džona Fogertija oficiālajā mājas lapā www.johnfogerty.com.

Jau vairāk kā četras dekādes Džons Fogertijs ir viens no 60.gadu ietekmīgākajiem amerikāņu mūziķiem. Kādreizējais grupas “Creedence Clearwater Revival” solists, ģitārists un dziesmu autors savā mūzikā apvieno blūzu, kantrī un dienvidu rokenrolu, un, kā rakstījis žurnāls “Rolling Stone”, rada īstu amerikāņu mūziku. 1993.gadā Fogertijs ierakstīts Rokenrola Slavas zālē.

Pilns albumā iekļauto dziesmu saraksts (iekavās norādīti dziesmu autori):

Paradise (John Prine)
Never Ending Song of Love (Bonnie Bramett/Delaney Bramlett)
Garden Party (Rick Nelson)
I Don't Care (Just As Long As You Love Me) (Buck Owens)
Back Home Again (John Denver)
I'll Be There (If You Ever Want Me) (Ray Price/Rusty Gabbard)
Change in the Weather (John Fogerty)
Moody River (Gary Bruce)
Heaven's Just a Sin Away (Jerry Gillespie)
Fallin' Fallin' Fallin' (D. Deckleman/J. Guillot/J.D. Miller)
Haunted House (Robert L.Geddins)
When Will I Be Loved (Phil Everly)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV